Centrumplein

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /customers/3/2/9/dezandlopertjes.be/httpd.www/includes/menu.inc).

2018-2019

Spelnamiddag L6 en L1

Het zesde leerjaar organiseerde een spelnamiddag voor het eerste leerjaar.

Tijdens de voorbereiding moesten de leerlingen aan heel wat denken.
Hoe verdelen we de kinderen? Waar spelen we de spellen? Welk materiaal hebben we nodig? Hoe zorgen we ervoor dat de kinderen de spellen verstaan?

Nadien volgde er een evaluatie.
Wat is er goed verlopen? Wat niet? 
Was alles duidelijk voor de kinderen van het eerste leerjaar?
Wat zou je de volgende keer anders doen?

w.o.: ons lichaam

We hebben de laatste weken al heel wat geleerd over ons lichaam. (De bloedsomloop, het ademhalingsstelsel, skelet, spieren, spijsvertering kwamen allemaal aan bod.)

Het was allemaal dan nog eens extra interessant door alle leuke proeven die we gedaan hebben.

Ook de zintuigen kwamen aan bod; onze smaakpapillen en reukzin werden getest. (Dit leverde toch wel hele grappige foto's op.)

 

 

torens bouwen

Wie bouwt de hoogste uitkijktoren?  De leerlingen kregen de opdracht om een uitkijktoren te bouwen van waarop de boswachters naar bosbranden konden speuren. De toren moest bestand zijn tegen een krachtige wind. Elke groep kreeg een aantal kranten en een rolletje plakband. Daarmee gingen ze aan de slag.

Griezelkids

Op vrijdag 26 oktober was de klas gevuld met kleine griezels. Monsters, zombies, heksen, dracula's en andere enge creaturen zaten in de klassen. 's Namiddags namen we ook afscheid van Iluna die na de vakantie de overstap maakt naar de Vloedlijn.

Pagina's

Abonneren op Centrumplein