Centrumplein

2019-2020

Bezoek aan de Atlantic Wall in Raversijde

In het kader van onze lessen WO over de wereldoorlog, bezochten we de Atlantic Wall in Raversijde. We wandelden door de lange gangen en donkere tunnels. We snuffelden rond in enkele grote bunkers waar de soldaten verbleven. In andere bunkers en ook hier en daar buiten stonden nog grote kanonnen die elke aanval moesten afslaan. Sommige kinderen vonden het wel af en toe een beetje eng. We leerden heel wat bij uit deze donkere periode. Gelukkig leven wij nu in vrede en hopelijk hoeven we dit niet meer mee te maken.

Okidoo

Ondertussen hebben we al onze eerste les Okidoo gehad met juf Bianca. De kinderen worden hier heel rustig van. Als ze willen kunnen ze ook hun gevoelens verwoorden. Hieronder enkele sfeerbeelden.

Uitstap Walraversijde

Op donderdag 17 oktober zijn we naar Walraversijde geweest. Eerst hebben we onze boterhammetjes flink opgegeten. Daarna hebben we daar een rondleiding en uitleg gekregen van een gids. We kregen informatie over de 1ste en 2de Wereldoorlog. Het was een leerrijke dag!

Beeld/techniek: web en spin tekenen met Oost-Indische inkt

In het thema van Halloween hebben we een web met een spin daarin getekend. Eerst hebben we goed bekeken hoe je een web moest tekenen. Daarna hebben we gedetailleerd een spin bekeken. Eerst hebben we in het klad proberen te tekenen. Nadien in het net. Daarna hebben we met Oost-Indische inkt het web en de spin getekend. Als laatste mochten ze de spin in fluo inkleuren. De leerlingen vonden het heel tof om eens met een pennetje te werken. 

Pagina's

Abonneren op Centrumplein