Centrumplein

2017-2018

Bibliotheek bezoek

Op donderdag 12 oktober zijn we naar de bibliotheek geweest. We krijgen uitleggen van twee lieve mevrouwen. Ze legden uit hoe je een boek kon terugvinden in de bieb. We mochten ook boeken zoeken in de computer. Het was een leerrijke ochtend. 

Blaadjes in de wind/ Een orkest in het bos

Op de grond ligt een veelkleurig tapijt van herfstblaadjes. De blaadjes dwarrelen naar beneden en ritselen onder onze voeten. De herfst is aangebroken! We herhalen de seizoenen en benoemen de typische kenmerken per seizoen. We nemen bomen, bladeren en noten waar. We oefenen verder op hoeveelheden en beginnen stilletjesaan met rijmen.

L1 en L2 Cp techniekles: maken van toast champignon

Vandaag hebben we toast champignon gemaakt en terwijl geleerd over technische systemen (broodrooster), technische problemen ( twee stekkers,1 stopcontact) en smelten en stollen(bakvet-olie).

Nadien mochten de kindjes smullen van de toast. Kinderen die geen fan waren van champignons kregen choco als beleg maaaar.... iedereen moest er wel een klein stukje van proeven, goed gedaan hoor.

Daarrnaast werd er ook nog in doorschuifsystemen geknutseld: enge pompoenen, lieve mummies en nog veel meer.

Het was een leuke namiddag en het zonnetje was van de partij.

Techniek in L1CP en L2CP: Heerlijke toast champignon!

Vandaag waagden we ons in het eerste en tweede leerjaar Centrumplein aan een overheerlijke toast champignon.

We kregen allemaal een specifieke taak toebedeeld. Iedereen stak de handen uit de mouwen! Uiteraard mochten de nodige knutselactiviteiten ook niet ontbreken! 

We losten het probleem van het stopcontactentekort op, we kunnen een mes veilig hanteren,  we leerden dat boter in een warme pan smelt, we bakten champignons en gebruikten een toaster om brood te roosteren, 

L5CP en L6CP: Eet je gezond?!

Eet je Gezond?!

Tijdens een interactieve quiz moesten de leerlingen nadenken over de inhoud en nuances van gezonde en evenwichtige voeding. De leerlingen kregen stellingen en doe-opdrachten. Ook de proeven brachten hen tot nadenken!

Na de quiz kreeg elke leerling een i-pad. Hiermee konden ze leuke oefeningen, quizen en spelletjes spelen. Een toffe manier om veel te weten te komen over gezonde voeding!

 

Pagina's

Abonneren op Centrumplein