Kleuterklassen

2017-2018

Blaadjes in de wind/ Een orkest in het bos

Op de grond ligt een veelkleurig tapijt van herfstblaadjes. De blaadjes dwarrelen naar beneden en ritselen onder onze voeten. De herfst is aangebroken! We herhalen de seizoenen en benoemen de typische kenmerken per seizoen. We nemen bomen, bladeren en noten waar. We oefenen verder op hoeveelheden en beginnen stilletjesaan met rijmen.

thema: Jules eet fruit.

Elke dag eten onze kleuters een stukje fruit in de klas. We stonden de laatste 2 weken dan ook stil bij waar het fruit vandaan komt, hoe het groeit, welke kleuren ze hebben, welke smaken ze hebben, ... 

Wat kunnen we allemaal met fruit doen? We hebben gesmuld van fruitsalade, fruitsap en appelmoes.

Rupsje Nooitgenoeg/ Buikje lekker rond, fruit is zo gezond

We werkten het prachtige prentenboek van Eric Carle uit. Tijdens dit belangstellingspunt komt heel wat aan bod. De tegenstellingen dik-dun, lang-kort, groot-klein en licht-donker worden herhaald. We blijven heel veel oefenen aan onze fijne motoriek door te schilderen (cirkels schilderen), knippen, kleven, kleuren en tekenen. Het verhaal wordt op verschillende manieren nagespeeld. De dagen van de week worden heel veel herhaald en we kunnen het verhaal chronologisch rangschikken. We starten met rangtelwoorden, de tijdsbepalingen eerst, daarna en laatst.

Pagina's

Abonneren op Kleuterklassen