K2

2017-2018

Blaadjes in de wind/ Een orkest in het bos

Op de grond ligt een veelkleurig tapijt van herfstblaadjes. De blaadjes dwarrelen naar beneden en ritselen onder onze voeten. De herfst is aangebroken! We herhalen de seizoenen en benoemen de typische kenmerken per seizoen. We nemen bomen, bladeren en noten waar. We oefenen verder op hoeveelheden en beginnen stilletjesaan met rijmen.

Rupsje Nooitgenoeg/ Buikje lekker rond, fruit is zo gezond

We werkten het prachtige prentenboek van Eric Carle uit. Tijdens dit belangstellingspunt komt heel wat aan bod. De tegenstellingen dik-dun, lang-kort, groot-klein en licht-donker worden herhaald. We blijven heel veel oefenen aan onze fijne motoriek door te schilderen (cirkels schilderen), knippen, kleven, kleuren en tekenen. Het verhaal wordt op verschillende manieren nagespeeld. De dagen van de week worden heel veel herhaald en we kunnen het verhaal chronologisch rangschikken. We starten met rangtelwoorden, de tijdsbepalingen eerst, daarna en laatst.

Terug naar school/Ik zie mijn vriendjes terug

Tijdens deze thema's is het vooral belangrijk dat de kleuters zich goed voelen in de groep en vertrouwd geraken met de nieuwe klas. We leren elkaar beter kennen en maken samen de klasafspraken.We ontdekken de weeklijn, daglijn, het hoekenbord, de hoekjes van de klas,...

We maken kennis met Loeloe onze klaspop en trekken samen met haar op avontuur.

2016-2017

Pagina's

Abonneren op K2