K2

2019-2020

Wilde dieren

Slangen sissen, beren brommen, leeuwen brullen, strepen, vlekken, stippen, ruw, hard, dik, dun, planteneter, vleeseter,...heel veel begrippen ontdekten we door ons te verdiepen in de 'wilde' dieren.

Techniek: sluitingen

We ontdekken verschillende sluitingen aan onze kledij en boekentas. We benoemen velcro, rits, drukknoop, knoopsgat,...
We openen en sluiten de verschillende sluitingen en verwoorden hoe we dit doen.
We zoeken de kleine knuffels die verstopt zijn in het huis (deken om fijne motoriek te oefenen). Wie zit in de brievenbus of achter het gordijn?
Tijdens het hoekenwerk verstoppen we Loeloe in het huis en openen en sluiten de ramen, deur, brievenbus,...

2018-2019

Techniek: een hartjes stempel maken

We willen een cadeauzakje maken voor mama met hartjes erop. In de klas beschikken we over zeer veel stempels maar helaas geen hartje. We bespreken nog eens wat stempelen is en experimenteren met enkele materialen en stempels. We gebruiken blokken, proppen papier, vingers, handen, penselen,...

Daarna formuleren we onze probleemstelling: hartjes stempelen.
Juf stelt enkele alternatieven voor en stuurt ons in de juiste richting. We komen uiteindelijk tot het maken van een aardappelstempel.

Sporten is gezond!

In de klas kwamen onze talenten aan bod en ontdekten we heel wat vaardigheden betreffende sporten. We geven demonstraties aan elkaar en vertellen over onze sportvereneging. We leren over teamsporten en individuele sporten, krachtsporten en gevechtsporten, rustige sporten en erg actieve sporten,...

De hele week hebben we vooral zelf veel gesport en bewogen!

Pagina's

Abonneren op K2