Lagere klassen

2017-2018

Jarigen!

Zowel Amber, Jade en Kaat verjaren in de krokusvakantie en dat vierden we deze week!

Donderdag werden we getrakteerd met lekkere cake door Amber en Jade.

Vrijdag werden we getrakteerd met lekkere pannenkoeken en bananencake door Kaat.

SMULLEN!!

 

Gelukkige verjaardag meisjes!

Rekenspelletjes

Een rekenles hoeft niet altijd hetzelfde te zijn! We gingen vandaag op een ludieke manier aan de slag met de reeds gekende maaltafels. De leerlingen speelden via een doorschuifsysteem 4 verschillende spelletjes. Het één al wat eenvoudiger dan het ander. 

Rondleiding in de bieb L1CP

Gisteren brachten we een bezoekje aan de bieb in Bredene.  We werden er goed ontvangen en kregen een leerrijke rondleiding op speelse wijze met veel interactie.  Nadien konden de leerlingen een boekje op hun eigen niveau uitkiezen om in de klas te lezen in vrije momenten.

Binnenkort gaan we opnieuw om de boekjes in te wisselen en een nieuwtje te kiezen.  Zo beleven we plezier aan het lezen en wordt het lezen ook verder geoefend.

Een installatie bedenken en uitvoeren.

De leerlingen kregen de opdracht om een installatie te bedenken en deze uit te voeren op school.
Een installatie is een beeldend kunstwerk in de ruimte. Het kan staan, liggen, ergens ophangen,... Noem maar op!
Het verrast, verwondert, doet nadenken. 
In groepjes bedachten ze een originele installatie, het was spannend afwachten hoe de leerlingen van de school en zelfs de leerkrachten gingen reageren. We hebben gemerkt dat de installaties heel wat verwondering bracht.

Proficiat zesde leerjaar! 

Techniek in L2CP: Geheimschrift....een briefje voor mijn liefje.

Cryptografie of geheimschrift (uit het Grieks, κρυπτει kryptei "verborgen," en γράφω gráfo "schrijven") houdt zich bezig met technieken voor het verbergen of zodanig versleutelen van te verzenden informatie, dat het voor een cryptoanalist, een persoon die toegang heeft tot het kanaal tussen zender en ontvanger, en voor wie het een koud kunstje is om alles te ontcijferen.

Wij speelden vandaag voor de eerste keer voor cryptoanalist en schreven een geheime boodschap naar een vriendje die we graag zien. Met ecoline ontcijferden we dan de boodschap die we kregen. 

Pagina's

Abonneren op Lagere klassen