Lagere klassen

2018-2019

verkeer: de dode hoek

Er werd ons uitgelegd wat de gevaren waren van de dode hoek bij auto’s en vrachtwagens zijn. Na deze uitleg mochten we zelf eens een kijkje nemen in en rond een vrachtwagen. Een vrachtwagenchauffeur vertelde ons waar we moeten op letten wanneer we achter, voor of naast een vrachtwagen staan, rijden.

 

de dode hoek

Op maandag 17 juni kwam de papa van Farah en Jill met zijn vrachtwagen tot bij onze school. Er werd uitleg gegeven over de dode hoek. Zo konden de leerlingen eens van dichtbij bekijken wat de bestuurder kon zien en niet kon zien vanuit zijn vrachtwagen. De leerlingen mochten eens plaatsnemen in de vrachtwagen. Ze kregen ook extra informatie. Dank u!

Bellewaerde

Donderdag 6/06/19 zijn we naar Bellewaerde geweest. Wat was dat een leuke dag :) 

We hebben op verschillende attracties gezeten ook met de juf :)

We konden natuurlijk ook iets lekkers kopen: een suikerspin, slush puppy....

We hebben een onvergetelijke dag gehad!

 

Bezoek filmmuseum en inleefatelier India

Op dinsdag 21 mei trokken we met de bus richting Roeselare. In de klas hadden we drie weken gewerkt rond India. In Roeselare mochten we via een rollenspel een in echte lijve ondervinden hoe het leven daar is. 

Dit inleefatelier hebben we gekoppeld aan een bezoek aan Michels filmmuseum. Daar staan heel wat camera's tentoongesteld. Er staan een aantal exemplaren van heel lang geleden tot ook enkele toestellen die in de recente geschiedenis nog in de bioscopen gebruikt werden. De leerlingen werden ook getrakteerd op een filmpje van Laurel & Hardy (De dikken en de dunnen).

Techniek voor moederdag

Met water, bloem en zout maakten we een theelichthouder in zoutdeeg. Door met een leuk kleurtje en 'diamanten' af  te werken bleven we een beetje in het thema India.

We werkten in groepjes zodat de houdertjes op tijd gebakken konden worden in de overn. Leerlingen die niet aan zwoegen waren met deeg, knutselden ondertussen een kaart voor papa/

 

Pagina's

Abonneren op Lagere klassen