L2

2017-2018

Techniek in L1CP en L2CP: Heerlijke toast champignon!

Vandaag waagden we ons in het eerste en tweede leerjaar Centrumplein aan een overheerlijke toast champignon.

We kregen allemaal een specifieke taak toebedeeld. Iedereen stak de handen uit de mouwen! Uiteraard mochten de nodige knutselactiviteiten ook niet ontbreken! 

We losten het probleem van het stopcontactentekort op, we kunnen een mes veilig hanteren,  we leerden dat boter in een warme pan smelt, we bakten champignons en gebruikten een toaster om brood te roosteren, 

L2CP krijgt post uit Walcourt!

Het tweede leerjaar Centrumplein correspondeert met het derde leerjaar uit Walcourt. Walcourt is een stadje in de provincie Henegouwen. Onze vriendjes spreken Frans thuis maar volgen de lessen in het Nederlands!

Daar zorgen hun juffen heel goed voor en wij weten uit hun brieven dat hun Nederlands op en top is!

Wij hopen heel snel nog iets van onze vriendjes daar te horen!

 

Wordt zeker vervolgd!

L1CP en L2CP: Op een grote paddenstoel

Op een grote paddenstoel
Rood met witte stippen
Zat kabouter Spillebeen
Heen en weer te wippen
Krak, zei toen de paddenstoel
Met een diepe zucht
Allebei de beentjes
Hoepla in de lucht.......

Onder een stralende herfstzon leerden we alles over paddenstoelen. We kregen de deskundige hulp van 2 kenners die ons opdrachtjes gaven op die manier leerden we heel veel!

 

 

L2CP: Lopen is ......

De jaarlijkse scholenveldloop van de gemeente Bredene stond deze voormiddag alweer op het programma. Al onze lopertjes zetten hun beste beentje voor na het stretchen natuurlijk! We haalden allemaal de eindmeet van de 600 meter lange run en daarvoor werden we beloond met een echte medaille, een diploma en een heerlijke peer!  Lopen is gezond voor lichaam en geest! 

Pagina's

Abonneren op L2