L2

2018-2019

L1 en L2 CP: Op het winterijs

Het eerste en tweede leerjaar Centrumplein kon vandaag genieten van een heerlijke schaatsbeurt in Bredene.

Gelukkig kregen we wat hulp van mama's en papa's om onze schaatsen aan te binden want dat was een heel werk!

Lekker warm aangekleed gleden we over het ijs (de ene al sierlijker dan de andere). Met vallen en opstaan maakten we er allen samen een heerlijke belevenis van.

Na deze intense inspanning konden we allemaal genieten van een heerlijk warme chocolademelk.

Volgend jaar doen we dit zeker weer!

L2CP: Welkom Sint en Piet

Vandaag kregen we hoog bezoek in de klas. Sinterklaas wist heel veel over ons. De spiekpietjes vertelden hem dat we heel flink zijn maar ook dat sommigen vergeten hun huiswerk te maken en dat we elkaar een beetje meer moesten graag zien. Zwarte Piet deed soms heel gek en soms heel streng, hij vulde zelfs een taalboek in!

We brachten dit jaar geen liedje maar een leuk versje. Sinterklaas was heel erg blij en vond dat echt origineel van ons.

We werden verwend met een gezond snoepzakje en met Lego!

Dank u SInterklaasje en ...tot volgend jaar!!

L2CP: 100 jaar Wapenstilstand: Het tweede leerjaar herdenkt

100 jaar geleden werd ons land na 4 jaar vreselijke oorlog eindelijk bevrijd. Wij leerden over wat er toen gebeurde. We bemerkten dat er ook van daag de dag veel kleine en grotre oorlogen zijn. Samen  leerden we over de Menenpoort en luisterden naar The Last Post, we hadden dankzij de opa van Sam één van de 600.000 beeldjes die in de Palingbeek een groot herdenkingsmonument vormde, in onze klas, we leerden over Cher Ami (de duif die heel veel mensen heeft gered),...

Om alle gesneuvelden te herdenken maakten we een klaproos. 

 

L2CP: Muzische vorming: Tim Burton als tekenaar

Het tweede leerjaar Centrumplein maakte kennis met Tim Burton. Wat een artiest zeg! Vandaag bekeken we zijn teken- en schetswerken van dichtbij. We analyseerden zijn schetsen. Bekeken de thema's,  kleur, de lijnen en vormen, de sfeer.

We gebruikten onze fantasie en werden zelf kleine artiestjes. Voor het eerst mochten we met houtskool werken. Dat ziet er veel makkelijker uit dan het lijkt hoor! Probeer dat maar eens zonder zwarte vlekken op je blad en in je gezicht.

Juf was supertevreden met onze creaties!

L2CP: Post uit La Louvière

De jarigen van onze klas werden verwend door onze vriendjes uit La Louvière. We waren allemaal heel benieuwd wat in de omslag zat. Juf Vanessa en haar klas bezorgden Nathan, Nio en Seppe een prachtige kaart...en heerlijke snoepjes. 

Dank je wel allemaal!!! Wij zijn er superblij mee!

Seppe, Natan en Nio

L2 CP: Muziche Vorming: Beeld: Dia de los muertos

Tijdens onze lessen beeld maakten we kennis met "de dag van de doden" in België en in Mexico. In Mexico gaat het er veel vrolijker aan toe dan bij ons. Zij maken er een echt feest van. We hebben lang gepraat over de gevoelens die we hierbij hebben. 

Wij zijn helemaal in de ban van de "sugar skulls" en maakten in klei een echte "dag-van-de -doden" hoofd. We leerden hoe we de klei kunnen bewerken en leerden zorgen voor reliëf en diepte. 

Het versieren deden we allemaal hoe we zelf zin hadden. 

Onze resultaten zijn prachtig! 

L2CP : Okidoo! Okidoki DEEL 2

In onze 2de Okidoo-les leerden we elkaar wat beter begrijpen. We ontdekten dat het heel belangrijk is rustig te reageren en niet altijd het slechte in mensen te zien.

We konden "mediteren" in onze eigen veilige plek en... als we het nog moeilijk krijgen kunnen we "ruiken aan onze bloem" en "ons kaarsje uitblazen" . Als je nieuwsgierig bent of een beetje stressy van op het werk vraag gerust aan je lieveling om je deze techniek aan te leren. Je zal wel zien dat het werkt!

Pagina's

Abonneren op L2