L2

2018-2019

L2CP: Een voor allen en ...steunkousen voor Wereld Downsyndroomdag

21/03 is niet alleen de start van de lente, maar dat is ook Wereld Downsyndroomdag. Op deze dag wordt er aandacht besteed aan mensen met deze afwijking, maar ook aan de mensen die aan hen zorg verlenen.De bedoeling is dat we laten zien dat mensen die anders zijn of een beperking hebben erbij horen. Bij ons op school hoort IEDEREEN erbij! 

L2CP: Bednet 2019

Vrijdag 15 maart 2019 was het de Nationale Pyjamadag. Die dag steunden we met z’n allen kinderen en jongeren die niet naar school kunnen komen wegens langdurige ziekte. We maakten hele mooie foto's. Van lingerie Jolie in Oostende werden we verwend met een supermooie deurhanger.  Dank je wel hiervoor!

L2CP: Momentje voor een complimentje

 

Een complimentje, dat blijt plakken!

We maakten allemaal een complimentendoosje. We kunnen elkaar complimentjes geven en bewaren in dat schattige doosje. We kregen allemaal ons eerste complimentje van juf.

Ken jij het effect van een welgemeend compliment? Je brein trakteert je lijf op dopamine en geeft je een supergoed gevoel. Je blaakt van zelfvertrouwen, je energielevel krijgt een stevige boost. En niet voor even. Want dat is het mooiste: complimenten zinderen nog lang na. Het resultaat? Happy kids!

 

L2CP: Muzische Vorming: Vrienden

Voor de kinderkunstwedstrijd van de gemeente Bredene met het thema VRIENDEN gingen we dit jaar de mosterd halen bij de Frans-Amerikaanse kunstenares Niki de Saint Phalle! We bekeken en bespraken haar werknuitvoerig in de klas. We werden er eigenlijk allemaal vrolijk van! We gebruikten haar kleuren en patronen voor onze Vriendschapsband. Eerst vouwden we stroken krantenpapier tot een mensje! We waren allemaal gelukkig toen we de publieksprijs kregen!

L1 en L2 CP: Op het winterijs

Het eerste en tweede leerjaar Centrumplein kon vandaag genieten van een heerlijke schaatsbeurt in Bredene.

Gelukkig kregen we wat hulp van mama's en papa's om onze schaatsen aan te binden want dat was een heel werk!

Lekker warm aangekleed gleden we over het ijs (de ene al sierlijker dan de andere). Met vallen en opstaan maakten we er allen samen een heerlijke belevenis van.

Na deze intense inspanning konden we allemaal genieten van een heerlijk warme chocolademelk.

Volgend jaar doen we dit zeker weer!

L2CP: Welkom Sint en Piet

Vandaag kregen we hoog bezoek in de klas. Sinterklaas wist heel veel over ons. De spiekpietjes vertelden hem dat we heel flink zijn maar ook dat sommigen vergeten hun huiswerk te maken en dat we elkaar een beetje meer moesten graag zien. Zwarte Piet deed soms heel gek en soms heel streng, hij vulde zelfs een taalboek in!

We brachten dit jaar geen liedje maar een leuk versje. Sinterklaas was heel erg blij en vond dat echt origineel van ons.

We werden verwend met een gezond snoepzakje en met Lego!

Dank u SInterklaasje en ...tot volgend jaar!!

L2CP: 100 jaar Wapenstilstand: Het tweede leerjaar herdenkt

100 jaar geleden werd ons land na 4 jaar vreselijke oorlog eindelijk bevrijd. Wij leerden over wat er toen gebeurde. We bemerkten dat er ook van daag de dag veel kleine en grotre oorlogen zijn. Samen  leerden we over de Menenpoort en luisterden naar The Last Post, we hadden dankzij de opa van Sam één van de 600.000 beeldjes die in de Palingbeek een groot herdenkingsmonument vormde, in onze klas, we leerden over Cher Ami (de duif die heel veel mensen heeft gered),...

Om alle gesneuvelden te herdenken maakten we een klaproos. 

 

Pagina's

Abonneren op L2