L2

2019-2020

L1en L2 CP naar de Grote Post: ONZE EERSTE DANSVOORSTELLING

Dit surrealistische en feestelijk danssprookje toverde een glimlach op het gezicht van ons allemaal. De Brussels-Slovaakse choreograaf Anton Lachky (de Slovaks, Akram Khan Company) toont in ‘Cartoon’ een familie waarin elk kind zijn of haar plaats kent, of niet wil kennen. Hij vergroot uit en creëert zo hilarisch absurde maar herkenbare personages die je doen lachen. De vier dansers vertonen een zotte draaikolk van dans en spelletjes. De soundtrack is een mix van bekende popsongs en eeuwenoude, hartverscheurende melodieën van Bach en Mozart.

 

L2CP: M.V.: Lijnen lijnen en nog eens lijnen

Vandaag leerden we kijken naar lijnen. Ze zijn overal om ons heen! Verticale, horizontale, diagonale, zigzag-lijnen, gebogen lijnen, gebroken lijnen,... Een heel leuke slang zorgde er met een verhaaltje voor dat alle lijnen wel een naam kregen en soms verzonnen we er zelf een. 

Nadien kregen we van juf een lijnen dictee. En weet je wat....we merkten we dat we allen een prachtig modern kunstwerk hebben gemaakt.

L2CP: M.V./techniek: Lijnen en tweedimensionale kunstwerken

Nu we weten welke lijnen er bestaan probeerden we een sculptuur te maken met strookjes papier. Mmm.... maar hoe doe je dat eigenlijk?

Na gissen en missen en proberen slaagden we erin om spiralen, trapjes, boogjes,... te maken. We vonden het allemaal leuk om te doen en amuseerden ons toen we onze sculptuur zagen groeien. Onze resultaten mogen gezien worden!

2018-2019

L2CP: Een voor allen en ...steunkousen voor Wereld Downsyndroomdag

21/03 is niet alleen de start van de lente, maar dat is ook Wereld Downsyndroomdag. Op deze dag wordt er aandacht besteed aan mensen met deze afwijking, maar ook aan de mensen die aan hen zorg verlenen.De bedoeling is dat we laten zien dat mensen die anders zijn of een beperking hebben erbij horen. Bij ons op school hoort IEDEREEN erbij! 

L2CP: Bednet 2019

Vrijdag 15 maart 2019 was het de Nationale Pyjamadag. Die dag steunden we met z’n allen kinderen en jongeren die niet naar school kunnen komen wegens langdurige ziekte. We maakten hele mooie foto's. Van lingerie Jolie in Oostende werden we verwend met een supermooie deurhanger.  Dank je wel hiervoor!

L2CP: Momentje voor een complimentje

 

Een complimentje, dat blijt plakken!

We maakten allemaal een complimentendoosje. We kunnen elkaar complimentjes geven en bewaren in dat schattige doosje. We kregen allemaal ons eerste complimentje van juf.

Ken jij het effect van een welgemeend compliment? Je brein trakteert je lijf op dopamine en geeft je een supergoed gevoel. Je blaakt van zelfvertrouwen, je energielevel krijgt een stevige boost. En niet voor even. Want dat is het mooiste: complimenten zinderen nog lang na. Het resultaat? Happy kids!

 

L2CP: Muzische Vorming: Vrienden

Voor de kinderkunstwedstrijd van de gemeente Bredene met het thema VRIENDEN gingen we dit jaar de mosterd halen bij de Frans-Amerikaanse kunstenares Niki de Saint Phalle! We bekeken en bespraken haar werknuitvoerig in de klas. We werden er eigenlijk allemaal vrolijk van! We gebruikten haar kleuren en patronen voor onze Vriendschapsband. Eerst vouwden we stroken krantenpapier tot een mensje! We waren allemaal gelukkig toen we de publieksprijs kregen!

L1 en L2 CP: Op het winterijs

Het eerste en tweede leerjaar Centrumplein kon vandaag genieten van een heerlijke schaatsbeurt in Bredene.

Gelukkig kregen we wat hulp van mama's en papa's om onze schaatsen aan te binden want dat was een heel werk!

Lekker warm aangekleed gleden we over het ijs (de ene al sierlijker dan de andere). Met vallen en opstaan maakten we er allen samen een heerlijke belevenis van.

Na deze intense inspanning konden we allemaal genieten van een heerlijk warme chocolademelk.

Volgend jaar doen we dit zeker weer!

L2CP: Welkom Sint en Piet

Vandaag kregen we hoog bezoek in de klas. Sinterklaas wist heel veel over ons. De spiekpietjes vertelden hem dat we heel flink zijn maar ook dat sommigen vergeten hun huiswerk te maken en dat we elkaar een beetje meer moesten graag zien. Zwarte Piet deed soms heel gek en soms heel streng, hij vulde zelfs een taalboek in!

We brachten dit jaar geen liedje maar een leuk versje. Sinterklaas was heel erg blij en vond dat echt origineel van ons.

We werden verwend met een gezond snoepzakje en met Lego!

Dank u SInterklaasje en ...tot volgend jaar!!

Pagina's

Abonneren op L2