L2

2019-2020

L2CP: Muzische Vorming: Zie de maan schijnt door de bomen

Gelukkig hebben we op onze school een paar hele mooie bomen staan die we het hele jaar door kunnen bewonderen. Vandaag namen we de takken onder de loep. Soms grillig vormen en soms vormen die ons geruststelden. 

We maakten elk onze eigen boom en al die bomen bezorgen ons allemaal verschillende gevoelens.

We luisterden ook naar een heel oud Sinterklaasliedje. 

L1en L2 CP naar de Grote Post: ONZE EERSTE DANSVOORSTELLING

Dit surrealistische en feestelijk danssprookje toverde een glimlach op het gezicht van ons allemaal. De Brussels-Slovaakse choreograaf Anton Lachky (de Slovaks, Akram Khan Company) toont in ‘Cartoon’ een familie waarin elk kind zijn of haar plaats kent, of niet wil kennen. Hij vergroot uit en creëert zo hilarisch absurde maar herkenbare personages die je doen lachen. De vier dansers vertonen een zotte draaikolk van dans en spelletjes. De soundtrack is een mix van bekende popsongs en eeuwenoude, hartverscheurende melodieën van Bach en Mozart.

 

L2CP: M.V.: Lijnen lijnen en nog eens lijnen

Vandaag leerden we kijken naar lijnen. Ze zijn overal om ons heen! Verticale, horizontale, diagonale, zigzag-lijnen, gebogen lijnen, gebroken lijnen,... Een heel leuke slang zorgde er met een verhaaltje voor dat alle lijnen wel een naam kregen en soms verzonnen we er zelf een. 

Nadien kregen we van juf een lijnen dictee. En weet je wat....we merkten we dat we allen een prachtig modern kunstwerk hebben gemaakt.

Pagina's

Abonneren op L2