L2

2017-2018

Rekenspelletjes

Een rekenles hoeft niet altijd hetzelfde te zijn! We gingen vandaag op een ludieke manier aan de slag met de reeds gekende maaltafels. De leerlingen speelden via een doorschuifsysteem 4 verschillende spelletjes. Het één al wat eenvoudiger dan het ander. 

Techniek in L2CP: Geheimschrift....een briefje voor mijn liefje.

Cryptografie of geheimschrift (uit het Grieks, κρυπτει kryptei "verborgen," en γράφω gráfo "schrijven") houdt zich bezig met technieken voor het verbergen of zodanig versleutelen van te verzenden informatie, dat het voor een cryptoanalist, een persoon die toegang heeft tot het kanaal tussen zender en ontvanger, en voor wie het een koud kunstje is om alles te ontcijferen.

Wij speelden vandaag voor de eerste keer voor cryptoanalist en schreven een geheime boodschap naar een vriendje die we graag zien. Met ecoline ontcijferden we dan de boodschap die we kregen. 

L2CP Op bezoek in de Lettertuin

Maandag leerden we alles over de Bredense bibliotheek. We weten nu welke boeken we kunnen uitlenen, we ontdekten ook dat we luisterboeken, dvd's en cd's, kranten en tijdschriften,... in de bib kunnen uitlenen. 

Eén keer per maand kiezen we samen met de kinderen van onze klas een boekje uit.

We kregen allemaal een stempelkaart om het lezen te stimuleren. Samen met mama, papa, opa of oma zijn we ook welkom in de Lettertuin.

Onze klasbib werd aangevuld met 5 leuke boeken! Met dank aan die lieve mensen die in de bib werken!

Omdat lezen ...een feest is!!!

Techniek in L2CP: Wie heb ik aan de lijn?

We maakten tijdens onze techniekles een bekertelefoon. Om de werking beter te snappen moesten we eerst wat over "geluid" leren.

Nu we weten dat geluid trillingen zijn en hoe het geluid zich in de lucht voortplant begrepen we alles ineens beter. We deden wat proefjes om dat te ervaren.

Met een stappenplan en veel prutsen slaagden we er in om een echt werkende telefoon te maken!

 

Het was leuk om onze bekertelefoons te testen!

Poëzieweek in L2CP

Vandaag ging de poëzieweek van start.Deze loopt van 25 tot 31 januari.  Elke dag zoeken we het ontbrekende woord in een gedicht van Geert De Cockere. Elke dag poëzieplezier gegarandeerd dus.

Deze middag kregen we de kans om een speciaal gedicht te maken. Na de bespreking van een paar dichtrvormen gingen we zelf aan de slag. We kregen van de juf een foto van een dier en een woordkaartje. 

Samen maakten we er echte pareltjes van! De resultaten volgen!

Afscheid Othys

Vandaag namen we afscheid van Othys, hij gaat naar een nieuwe school. Othys nam koekjes voor ons mee. Wij gaven hem een mooie bundel vol tekeningen als aandenken. Veel plezier op je nieuwe school Othys, je zal gemist worden! 

Blokkenbouwsels

In de les wiskunde gingen we vandaag aan de slag met bouwblokken. De leerlingen werkten per twee, ze maakten elk een plattegrond. Nadien wisselden ze hun plattegrond om met hun buur. Bijna iedereen kon de plattegrond van hun buur nabouwen! 

Pagina's

Abonneren op L2