L3

2018-2019

Budgetspel, verstandig omspringen met je centen.

Deze week kwam iemand van de gemeente langs om met ons het budgetspel te spelen. We leerden verstandig omspringen met geld. We mochten met onze centjes zelf een schoolreis plannen.We moesten het vervoer, een activiteit, een tussendoortje en een souvenir kiezen. We kregen een budget van 50€. Iedereen sprong zuinig om met de centen en had op het einde nog flink wat gespaard. Hopelijk doen ze dit later ook zo verstandig.

Bruggen bouwen

De kinderen kregen verschillende soorten materialen en moesten daarmee een brug bouwen. De afstand moest 50 cm zijn dan en er moesten twee auto's kunnen kruisen. Ze moesten beginnen met een plannetje te maken en dan mochten ze beginnen bouwen. Voor sommige groepjes was dat een makkelijke opdracht. 

 

Bruggen bouwen

De leerlingen kregen de opdracht om met vesrchillende materialen een brug te bouwen. De overspanning moest 50 cm zijn en twee auto's moesten kunnen kruisen. Er werden plannetjes getekend en daarna gingen ze aan de slag. Na heel wat bouwen en afbreken kwamen toch enkele groepjes met een knap resultaat op de proppen.

Beeld: primaire kleuren mengen

We hebben in onze les beeld kleuren leren mengen. Voordien kregen de leerlingen uitleg over de primaire kleuren: geel, rood en blauw.

Daarna hoorden ze hoe ze die kleuren moesten mengen en welke kleur(en) ze dan bekwamen. 

geel + rood= oranje

blauw + rood= paars

geel + blauw= groen

Ze kregen ook wit en zwart om zo donker of lichtere kleuren de maken.

Ze konden honderuit experimenteren en een mooi landschap schilderen.

ijspret

Als afsluiter van het jaar brachten we een bezoekje aan de schaatspiste in Bredene. Iedereen kon zijn hartje ophalen en voor sommigen was het even wennen op de smalle "ijzers".

Pagina's

Abonneren op L3