L3

2019-2020

Bezoek aan de Atlantic Wall in Raversijde

In het kader van onze lessen WO over de wereldoorlog, bezochten we de Atlantic Wall in Raversijde. We wandelden door de lange gangen en donkere tunnels. We snuffelden rond in enkele grote bunkers waar de soldaten verbleven. In andere bunkers en ook hier en daar buiten stonden nog grote kanonnen die elke aanval moesten afslaan. Sommige kinderen vonden het wel af en toe een beetje eng. We leerden heel wat bij uit deze donkere periode. Gelukkig leven wij nu in vrede en hopelijk hoeven we dit niet meer mee te maken.

2018-2019

schoolreis Bellewaerde

Voor we de toetsenweek begonnen konden de kinderen zich nog eens lekker ontspannen en uitleven in Bellewaerde. We bezochten alle attracties en iedereen vond er iets naar zijn zin. Hoger sneller en natter, de pret kon niet op. Op de bus terug naar school zagen we alleen maar vermoeide maar blije gezichtjes.

de dode hoek

Op maandag 17 juni kwam de papa van Farah en Jill met zijn vrachtwagen tot bij onze school. Er werd uitleg gegeven over de dode hoek. Zo konden de leerlingen eens van dichtbij bekijken wat de bestuurder kon zien en niet kon zien vanuit zijn vrachtwagen. De leerlingen mochten eens plaatsnemen in de vrachtwagen. Ze kregen ook extra informatie. Dank u!

Bellewaerde

Donderdag 6/06/19 zijn we naar Bellewaerde geweest. Wat was dat een leuke dag :) 

We hebben op verschillende attracties gezeten ook met de juf :)

We konden natuurlijk ook iets lekkers kopen: een suikerspin, slush puppy....

We hebben een onvergetelijke dag gehad!

 

Muzische vorming: beeld: waarnemend tekenen

In de lente staan de bomen mooi in bloei. We bekeken allerlei soorten bomen op school.  Daarna mochten de kinderen zelf een boom kiezen. Ze bestudeerden de boom heel nauwkeurig. Daarna kregen ze tekenpapier en mochten ze heel gedetailleerd de boom die in bloei staat, tekenen. Daarna mochten ze in kleur de bloemen van de boom een kleurtje geven. Geniet van de kunstwerken van jullie kunstenaars.

 

Pagina's

Abonneren op L3