Blog van Patriek

torens bouwen

Wie bouwt de hoogste uitkijktoren?  De leerlingen kregen de opdracht om een uitkijktoren te bouwen van waarop de boswachters naar bosbranden konden speuren. De toren moest bestand zijn tegen een krachtige wind. Elke groep kreeg een aantal kranten en een rolletje plakband. Daarmee gingen ze aan de slag.

Griezelkids

Op vrijdag 26 oktober was de klas gevuld met kleine griezels. Monsters, zombies, heksen, dracula's en andere enge creaturen zaten in de klassen. 's Namiddags namen we ook afscheid van Iluna die na de vakantie de overstap maakt naar de Vloedlijn.

Bezoek Westhoek ( deel 2 )

Met de leerlingen van het 3e leerjaar Gd en CP brachten we een bezoek aan de Westhoek. We hielden halt aan de Duitse begraafplaats in Vladslo, wandelden door de Dodengang in Diksmuide en neusden rond in het Memorial museum Passendaele in Zonnebeke.

Flandriens in wording

Vandaag konden de leerlingen van het 3e hun fietsvaardigheden oefenen en demonstreren. Meester Ruben van Moev had op de speelplaats en mooi parcours gebouwd waar ze met de fiets konden oefenen. Er werd gestart met een opwarmingsoefening en daarna mochten ze de hindernissen overwinnen. Er werd ook aandacht besteed aan verkeersregeltjes en verkeersveiligheid. We bedanken ook de ouderwerkgroep , die elk jaar de nodige centjes voorziet om deze activiteit te organiseren.

op bezoek in de bib

We kregen een rondleiding in de bib. Daar maakten we kennis met de verschillende soorten boekjes. We ontdekten hoe de boekjes gerangschikt worden. Via de website van de bib leerden we verschillende boekjes zoeken. Het was een leerrijke ervaring.

Hiep Hiep hoera

Er was er eentje jarig!!!  Vrijdag kwamen de mama en papa van Emma ons verrassen met lekkere taart, cake en kinderchampagne. We vierden allen samen haar 8e verjaardag.

Vlaamse veldloopweek

Een gezonde geest zit in een gezond lichaam, daarom gingen we op woensdag 26 september naar het sportcentrum. De jongens en meisjes van het 3e leerjaar liepen een ronde van 1km op en rond de voetbalvelden. Deelnemen was belangrijker dan winnen en na afloop kreeg iedereen een mooie medaille, een drankje en een appeltje om de verbruikte energie aan te vullen.

Vind je jezelf terug op één van de foto's?

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van Patriek