Blog van Patriek

Bruggen bouwen

De leerlingen kregen de opdracht om met vesrchillende materialen een brug te bouwen. De overspanning moest 50 cm zijn en twee auto's moesten kunnen kruisen. Er werden plannetjes getekend en daarna gingen ze aan de slag. Na heel wat bouwen en afbreken kwamen toch enkele groepjes met een knap resultaat op de proppen.

ijspret

Als afsluiter van het jaar brachten we een bezoekje aan de schaatspiste in Bredene. Iedereen kon zijn hartje ophalen en voor sommigen was het even wennen op de smalle "ijzers".

techniek gebruiken, vast en los.

We hebben met verschillende gereedschappen kennis gemaakt. We leerden ook de juiste naam en ontdekten waar ze voor worden gebruikt. Per twee kregen we een plankje waarop verschillende dingen waren vastgemaakt. We moesten eerst alles terug losmaken met behulp van het best passende gereedschap. Daarna werd alles terug vastgemaakt. Niemand klopte op zijn vingers of schroefde zijn hand vast en de EHBO koffer bleef dicht.

Kathe Kolwitz achterna

Tijdens ons bezoek aan de Westhoek hielden we halt aan het Duits  militair kerkhof in Vladslo. Daar waren we onder de indruk van de beelden van Kathe Kolwitz. In klas hebben we het treurende ouderpaar getekend met houtskool.

torens bouwen

Wie bouwt de hoogste uitkijktoren?  De leerlingen kregen de opdracht om een uitkijktoren te bouwen van waarop de boswachters naar bosbranden konden speuren. De toren moest bestand zijn tegen een krachtige wind. Elke groep kreeg een aantal kranten en een rolletje plakband. Daarmee gingen ze aan de slag.

Griezelkids

Op vrijdag 26 oktober was de klas gevuld met kleine griezels. Monsters, zombies, heksen, dracula's en andere enge creaturen zaten in de klassen. 's Namiddags namen we ook afscheid van Iluna die na de vakantie de overstap maakt naar de Vloedlijn.

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van Patriek