Blog van Patriek

schoolreis Bellewaerde

Voor we de toetsenweek begonnen konden de kinderen zich nog eens lekker ontspannen en uitleven in Bellewaerde. We bezochten alle attracties en iedereen vond er iets naar zijn zin. Hoger sneller en natter, de pret kon niet op. Op de bus terug naar school zagen we alleen maar vermoeide maar blije gezichtjes.

BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

We bezochten met alle leerlingen van het 3e de bijententoonstelling in Staf Versluys. We leerden hoe belangrijk de bijtjes zijn voor het evenwichte en voortbestaan van bloemen en planten. We proefden ook van hun lekkere honing.

Komen eten

Tijdens de  voorbije lessen WO leerden we heel wat over gezond eten. We maakten kennis met een aantal groenten die we nog niet zo goed kenden. We leerden hoe je eten kan bereiden en dat er in de keuken veel aandacht aan hygiëne en veiligheid wordt besteed. Met al deze kennis op zak was het tijd om eens zelf aan de slag te gaan en de keukenprins of prinses in ons zelf te ontdekken. We sneden heel wat lekkere verse groentjes fijn. Courgette, wortel, paprika, champignons, selder, aubergine, look en ajuin moesten onder het mes.

Budgetspel, verstandig omspringen met je centen.

Deze week kwam iemand van de gemeente langs om met ons het budgetspel te spelen. We leerden verstandig omspringen met geld. We mochten met onze centjes zelf een schoolreis plannen.We moesten het vervoer, een activiteit, een tussendoortje en een souvenir kiezen. We kregen een budget van 50€. Iedereen sprong zuinig om met de centen en had op het einde nog flink wat gespaard. Hopelijk doen ze dit later ook zo verstandig.

Bruggen bouwen

De leerlingen kregen de opdracht om met vesrchillende materialen een brug te bouwen. De overspanning moest 50 cm zijn en twee auto's moesten kunnen kruisen. Er werden plannetjes getekend en daarna gingen ze aan de slag. Na heel wat bouwen en afbreken kwamen toch enkele groepjes met een knap resultaat op de proppen.

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van Patriek