Blog van Patriek

ijspret

Als afsluiter van het jaar brachten we een bezoekje aan de schaatspiste in Bredene. Iedereen kon zijn hartje ophalen en voor sommigen was het even wennen op de smalle "ijzers".

techniek gebruiken, vast en los.

We hebben met verschillende gereedschappen kennis gemaakt. We leerden ook de juiste naam en ontdekten waar ze voor worden gebruikt. Per twee kregen we een plankje waarop verschillende dingen waren vastgemaakt. We moesten eerst alles terug losmaken met behulp van het best passende gereedschap. Daarna werd alles terug vastgemaakt. Niemand klopte op zijn vingers of schroefde zijn hand vast en de EHBO koffer bleef dicht.

Kathe Kolwitz achterna

Tijdens ons bezoek aan de Westhoek hielden we halt aan het Duits  militair kerkhof in Vladslo. Daar waren we onder de indruk van de beelden van Kathe Kolwitz. In klas hebben we het treurende ouderpaar getekend met houtskool.

torens bouwen

Wie bouwt de hoogste uitkijktoren?  De leerlingen kregen de opdracht om een uitkijktoren te bouwen van waarop de boswachters naar bosbranden konden speuren. De toren moest bestand zijn tegen een krachtige wind. Elke groep kreeg een aantal kranten en een rolletje plakband. Daarmee gingen ze aan de slag.

Griezelkids

Op vrijdag 26 oktober was de klas gevuld met kleine griezels. Monsters, zombies, heksen, dracula's en andere enge creaturen zaten in de klassen. 's Namiddags namen we ook afscheid van Iluna die na de vakantie de overstap maakt naar de Vloedlijn.

Bezoek Westhoek ( deel 2 )

Met de leerlingen van het 3e leerjaar Gd en CP brachten we een bezoek aan de Westhoek. We hielden halt aan de Duitse begraafplaats in Vladslo, wandelden door de Dodengang in Diksmuide en neusden rond in het Memorial museum Passendaele in Zonnebeke.

Flandriens in wording

Vandaag konden de leerlingen van het 3e hun fietsvaardigheden oefenen en demonstreren. Meester Ruben van Moev had op de speelplaats en mooi parcours gebouwd waar ze met de fiets konden oefenen. Er werd gestart met een opwarmingsoefening en daarna mochten ze de hindernissen overwinnen. Er werd ook aandacht besteed aan verkeersregeltjes en verkeersveiligheid. We bedanken ook de ouderwerkgroep , die elk jaar de nodige centjes voorziet om deze activiteit te organiseren.

op bezoek in de bib

We kregen een rondleiding in de bib. Daar maakten we kennis met de verschillende soorten boekjes. We ontdekten hoe de boekjes gerangschikt worden. Via de website van de bib leerden we verschillende boekjes zoeken. Het was een leerrijke ervaring.

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van Patriek