Blog van Stephanie

de dode hoek

Op maandag 17 juni kwam de papa van Farah en Jill met zijn vrachtwagen tot bij onze school. Er werd uitleg gegeven over de dode hoek. Zo konden de leerlingen eens van dichtbij bekijken wat de bestuurder kon zien en niet kon zien vanuit zijn vrachtwagen. De leerlingen mochten eens plaatsnemen in de vrachtwagen. Ze kregen ook extra informatie. Dank u!

Bellewaerde

Donderdag 6/06/19 zijn we naar Bellewaerde geweest. Wat was dat een leuke dag :) 

We hebben op verschillende attracties gezeten ook met de juf :)

We konden natuurlijk ook iets lekkers kopen: een suikerspin, slush puppy....

We hebben een onvergetelijke dag gehad!

 

Muzische vorming: beeld: waarnemend tekenen

In de lente staan de bomen mooi in bloei. We bekeken allerlei soorten bomen op school.  Daarna mochten de kinderen zelf een boom kiezen. Ze bestudeerden de boom heel nauwkeurig. Daarna kregen ze tekenpapier en mochten ze heel gedetailleerd de boom die in bloei staat, tekenen. Daarna mochten ze in kleur de bloemen van de boom een kleurtje geven. Geniet van de kunstwerken van jullie kunstenaars.

 

Muzische vorming: beeld: boetseren met klei

We hebben enkele lessen gehad in W.O. over gezonde voeding. Daarom vonden we het wel een leuk idee om zelf fruit te boetseren. 

We somden eerst verschillende soorten fruit op. Daarna kozen we zelf welk soort fruit we wilden boetseren. We dachten na over de details en ook in welk kleur het fruit moest geschilderd worden. 

Op het einde hadden we een mooie en lekkere fruitschaal. MMMMMM

Bezoek containerpark

Op maandag 20 mei zijn we met de fiets naar het containerpark gereden. Meneer Alain gaf ons heel veel informatie over het sorteren. We luisterden heel erg geboeid. Daarna mochten we een bezoekje brengen aan de milieutuin. Daar stonden heel wat bloemen en we moesten goed opletten waar we stapten. Daarna kregen we gedetaillieerde info over de soorten bijen, de honing, hun woonst.... Op het laatste kregen we elk een sapje en een koekje. Wat was het een leerrijke middag! Dank u wel Alain!

Techniek: maken van een Italiaanse pasta mmm

Tijdens de  voorbije lessen WO leerden we heel wat over gezond eten. We maakten kennis met een aantal groenten die we nog niet zo goed kenden. We leerden hoe je eten kan bereiden en dat er in de keuken veel aandacht aan hygiëne en veiligheid wordt besteed. Met al deze kennis op zak was het tijd om eens zelf aan de slag te gaan en de keukenprins of prinses in ons zelf te ontdekken. We sneden heel wat lekkere verse groentjes fijn. Courgette, wortel, paprika, champignons, selder, aubergine, look en ajuin moesten onder het mes.

Budgetspel

Voor de vakantie kwam er een mevrouw langs van de gemeente om met ons een budgetspel te spelen. We mochten ons in 4 groepjes verdelen en elk groepje kreeg 50 euro. We moesten verstandig omspringen met dat geld. We mochten zelf onze schoolreis inplannen. We moesten het vervoer, een tussendoortje, een activiteit en een souvenir kiezen. Sommige groepjes hadden zelfs nog ruim over en sommige groepjes kwamen helaas juist niet toe. Zo hebben de kinderen geleerd dat ze af en toe toch moeten nadenken wat ze met hun geld konden doen. 

 

 

Sea King

Op donderdag 21 maart hebben we met onze klas een laatste groet gebracht aan de Sea King.

De kinderen waren enorm onder de indruk en hebben hiervan genoten.

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van Stephanie