L4

2019-2020

Okidoo

Ondertussen hebben we al onze eerste les Okidoo gehad met juf Bianca. De kinderen worden hier heel rustig van. Als ze willen kunnen ze ook hun gevoelens verwoorden. Hieronder enkele sfeerbeelden.

Uitstap Walraversijde

Op donderdag 17 oktober zijn we naar Walraversijde geweest. Eerst hebben we onze boterhammetjes flink opgegeten. Daarna hebben we daar een rondleiding en uitleg gekregen van een gids. We kregen informatie over de 1ste en 2de Wereldoorlog. Het was een leerrijke dag!

Beeld/techniek: web en spin tekenen met Oost-Indische inkt

In het thema van Halloween hebben we een web met een spin daarin getekend. Eerst hebben we goed bekeken hoe je een web moest tekenen. Daarna hebben we gedetailleerd een spin bekeken. Eerst hebben we in het klad proberen te tekenen. Nadien in het net. Daarna hebben we met Oost-Indische inkt het web en de spin getekend. Als laatste mochten ze de spin in fluo inkleuren. De leerlingen vonden het heel tof om eens met een pennetje te werken. 

Beeld: karikatuur tekenen

In onze les beeld hebben we een karikatuur tekening van elkaar gemaakt.

We hebben eerst gekeken naar het werk van Karl Meersman. Daarna mochten we per twee zitten.

We bespraken met elkaar wat we graag deden van hobby's, wat we graag aten...

Daarna tekenden we een karikatuur van elkaar met een specifiek eigenschap van de ander.

Wat was dat leuk!

2018-2019

Okidoo @ muzee

We kregen een interactieve rondleiding waarbij we het anders zijn/doen als een verrijkende manier konden zien, kijk maar naar de kunst!

Samen met een gids verkenden we het volledige museum aan de hand van enkele opdrachten op maat van de leerlingen. 

Pagina's

Abonneren op L4