L5

2016-2017

Vaderdag

Voor de papa's hebben we iets met chocolade gemaakt:

Eerst mochten we een tekening maken die dan in spiegelbeeld gekopieerd werd. Daarna moesten wij deze tekening met witte chocolade overschrijven en in de koelkast leggen. Daarna werd er donkere, gesmolten, chocolade in een cirkel uitgestreken en werd de ondertussen gestollen witte chocolade erin geduwd.

Afsluit K project

Als beloning van onze inspanningen om met de fiets, step of te voet te komen deden we mee aan een fietszoektocht. Daarna kregen we frietjes met een sausje, frikandel en drank à volonté. De hele middag konden we dansen, springen, spelen, ....

Inleefatelier India

De voorbije twee weken hebben we ons volop voorbereid op ons bezoek aan het inleefatelier India te Roeselare. Zo kwamen we te weten dat India 100x groter is dan België. We leerden ook de Indiase kinderen Aiden, Cheyten en Nandini kennen. Via het treinspel ontdekten we heel wat over de geschiedenis van India, het klimaat, de verschillende godsdiensten, hoe ze er wonen, dansen en feesten, spreken, kruiden die ze gebruiken, hun kledij en sieraden en nog zoveel meer ...

Ruimtefiguren

Vorige week leerden we over de ruimtefiguren. De lln. kregen verschillende lichamen die ze zelf moesten indelen in groepjes.

Zo kwamen we tot het besluit dat we de ruimtefiguren kunnen indelen in: balk, kubus, piramide, bol, cilinder en andere lichamen.

Pagina's

Abonneren op L5