Groenendijk

2018-2019

Techniek: speculaas maken

Naar aanleiding van de komst van de Sint, hebben we speculaas gemaakt.

Wat hadden we hiervoor nodig?

  • 500 gram zelfrijzende bloem.
  • 250 gram boter (ik heb gewone bakboter gebruikt): in blokjes snijden.
  • 250 gram bruine suiker.
  • 2 eieren.
  • 1 eetlepel speculaaskruiden. (Mmmm wat ruikt dat lekker!)

Alles goed mengen en de hand érg vuil maken... Niet iedereen vond dit even leuk ;-).

Het deeg uitrollen met een deegrol...

Met vormpjes koekjes uit het deek snijden...

Kerst

Sinterklaas vertrok met zijn stoomboot terug naar Spanje. Wij zetten dus alvast onze kerstboom in de klas. Samen versierden we de kerstboom. In de poppenhoek kunnen we ook een kerstboompje versieren en versiering, kaartjes, .. kopen in onze nieuwe winkel. 

Pagina's

Abonneren op Groenendijk