Blog van Patty

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2405 van /customers/3/2/9/dezandlopertjes.be/httpd.www/includes/menu.inc).

Spookje spartacus

Spookje Spartacus is een bijzonder spookje.

Hij is niet wit,maar roze. Wanneer hij naar de spokenschool mag loopt alles niet zo vlot. Hij moet leren anderen bang maken maar dit lukt niet. Hij kan niet spoken en moet als straf naar de verlaten toren tot hij wel,kan spoken.

in de verlaten toren ontmoet hij miauw het poesje en samen maken ze van de toren een fijne plek waar alle vriendje op bezoek komen nadat ze anderen hebben banggemaakt.

Appeltje geel appeltje rood je bent zo rond en lekker gezond

tijdens het thema fruit leerden we vooral over de appel, hij is rond, kan geel rood of groen zijn, heeft een steeltje en een kroontje en diep ban binnen is er een klokhuisje waar de pitjes liggen te dromen van licht en zonneschijn.

wij eten appeltjes maar het kan ook,een huisje zijn voor de worm. Zo at musti van de appel en maakte zo per ongeluk het huisje van de worm stuk. Maar geen getreur wij hebben voor de worm een nieuw huisje gemaakt.

Thema dikkertje dap en de giraf

NAar aanleiding van het filmfestival werkten en leerden we rond de film van dikkertje dap.Zo leerden we over de dierentuin waar RAF giraf woont en leeft , over naar school gaan ,vriendjes maken en nog zoveel meer.

In dit thema gingen we ook aan de slag,met het nieuwe kiva project, het leren aanvaarden van elkaar, we zijn wie we zijn, leren wat vriendschap is  door he vriendje van mij kom erbij, in plaats van met jou wil ik niet spelen, en we deden nog zoveel meer.....

hieronder enkele sfeerbeelden 

Welkom in de tweede kleuterklas

welkom in de tweede kleuterklas. Graag verwelkomen wij 21 vriendjes in de klas. In de loop van de eerste twee weken gingen we op tocht door de klas, maakten we kennis met elkaar en de hoekjes in de klas. 

We maakten ook,afspraken wat goed en flink is en wat stout is en niet mag. 

Hieronder enkele sfeeerbeelden uit onze klas

Bezoek aan de mercator

we leren over de boten op de zee en brachten zo een bezoekje aan de Mercator. De papa van Lena Degroote heeft samen met nog enkele andere mensen geholpen aan de renovatie van deze boot. Papa Jasper was aan het werk op de boot toen wij er een bezoekje brachten. Hij vertelde ons over stuurboord en bakboord, het kompas, het anker, de spreekbuizen,... binnen in de boot ontdekten we hoe en waar de matrozen vroeger sliepen, aten, werkten,.... na het bezoek aten we onze boterhammetjes op in B’s de groeiboom. Hier werden we heel vriendelijk onthaalt.

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van Patty