Blog van Patty

Thema : het weer, de winter

we starten het nieuwe jaar met het leren over de verschillende weertypes, welke kledij doen we aan... 

Samen met draakje donatius leerden we over de kou, de sneeuw, de regen en de zon.

aan de hand van de nieuwe methode , krullebol maakten we kennis met de horizontale lijn en de gebogen lijn. 

Zo leerden we een muts tekenen , een paraplu schilderen, ... we zochten verschillen tussen de paraplu’s  en ontworpen onze eigen paraplu.

 

Kerst

Sinterklaas vertrok met zijn stoomboot terug naar Spanje. Wij zetten dus alvast onze kerstboom in de klas. Samen versierden we de kerstboom. In de poppenhoek kunnen we ook een kerstboompje versieren en versiering, kaartjes, .. kopen in onze nieuwe winkel. 

Spookje spartacus

Spookje Spartacus is een bijzonder spookje.

Hij is niet wit,maar roze. Wanneer hij naar de spokenschool mag loopt alles niet zo vlot. Hij moet leren anderen bang maken maar dit lukt niet. Hij kan niet spoken en moet als straf naar de verlaten toren tot hij wel,kan spoken.

in de verlaten toren ontmoet hij miauw het poesje en samen maken ze van de toren een fijne plek waar alle vriendje op bezoek komen nadat ze anderen hebben banggemaakt.

Appeltje geel appeltje rood je bent zo rond en lekker gezond

tijdens het thema fruit leerden we vooral over de appel, hij is rond, kan geel rood of groen zijn, heeft een steeltje en een kroontje en diep ban binnen is er een klokhuisje waar de pitjes liggen te dromen van licht en zonneschijn.

wij eten appeltjes maar het kan ook,een huisje zijn voor de worm. Zo at musti van de appel en maakte zo per ongeluk het huisje van de worm stuk. Maar geen getreur wij hebben voor de worm een nieuw huisje gemaakt.

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van Patty