L5

2017-2018

Kunst in de klas met Daan

Daan maakte het schilderij, op 7-jarige leeftijd, met zijn grootvader. Hij koos om een schilderij te maken over bloemen in een vaas. De linkerkant werd gemaakt door pépé, de rechterkant maakte Daan. Dit proces werd beschreven met een mooie quote van Picasso: ‘Elk kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is er één te blijven.’ Links zie je het zoeken en zich afvragen: ‘Gaat het goed zijn, wat gaat men denken?’. Rechts het natuurlijke, ongedwongen werk van een kind van 7 jaar dat genoot van zijn werk op de tentoonstelling, puur en echt.

Techniek: Kunstwedstrijd Bredene - Eureka!

Dit jaar is het thema van de kunstwedstrijd Eureka - wetenschappen en techniek.
Na samen wat te brainstormen, kwamen we tot het idee om een 3D-kaart te maken met verschillende monumenten uit Europa.
Het idee kwam uit de de wero-lessen, tijdens deze lessen moesten we vaak werken met de atlas.
We maakten onze monumenten met wegwerpmateriaal.
Herken jij alle monumenten?

STIP IT!

Wij zeggen NEEN tegen pesten!
STIP IT is de nieuwe 'move tegen pesten'.
Om te tonen dat wij anti-pesten zijn, zetten wij 4 stippen op onze hand.

STIP = Samen Tegen Iemand Pesten

Techniek: toren uit rietjes

20 rietjes, dat moet meer dan genoeg zijn om een toren te bouwen die langer dan 20 seconden kan blijven staan en een bekertje moet kunnen dragen. Een echte uitdaging maar de leerlingen van L5 klaarden dit klusje zonder problemen. Eerst experimenteerden de kids wat met de rietjes, ze maakten een schets en hielden rekening met belangrijke steunpunten. Achteraf evalueerden ze het groepswerk en hun toren; wat was er goed aan onze toren en wat kon er misschien iets beter?

Shosholoza

In de klas leerden we een nieuw liedje kennen, namelijk 'Shosholoza'. Sommigen kenden dit liedje reeds uit de televisiereeks 'De Mol'.
Het is een Zuid-Afrikaans liedje, Zuid-Afrikaanse arbeiders zongen dit vaak tijdens het werken. Na veel oefenen konden we de moeilijke woorden uitspreken en zongen we dit in Canon.
Voor diegene die nog eens willen zingen: dit is de tekst...

Shosholozah

Shosholozah

Ku lezontabah

Stimela siphum' eSouth Africa

Shosholozah

Shosholozah

Ku lezontabah

Stimela siphum' eSouth Africa

Sint op school!

Sinterklaas op bezoek! 's Ochtends kwam de Sint samen met zijn knecht, zwarte piet, toe op school. Samen met de rest van de school vormden we een erehaag.
Net voor de middag kwam Sinterklaas in de klas. In zijn boek las hij dat wij enthousiast waren over de Franse taal en hier heel erg ons best voor doen. Hij wenste ons ook heel veel succes met de examens. We kregen een doos Knex en een leuke smartgame. 's Middags hielden we een spelletjesmiddag en konden we al experimenteren met de nieuwe Knex.

Pagina's

Abonneren op L5