L2

2019-2020

2018-2019

Techniek: timmeren voor Vaderdag!

Voor Vaderdag hebben we de handige Harry's in onszelf wakker gemaakt!

Elke leerling kreeg een plankje waar een blaadje van de eerste letter van de voornaam van zijn papa op gekleefd was. In de omtrek van de letter werden er nagels getimmerd. Vervolgens verbonden de leerlingen de nagels met wol.

Deze les techniek valt in het gebied van techniek "gebruiken".

Beeld: Corneille

We maakten kennis met de Nederlandse schilder Corneille. Hij schilderde tal van prachtige kunstwerken. Typerend zijn de kinderlijke tekeningen, veel kleuren, patronen, ...

We gingen al snel zelf aan de slag aan de hand van een stappenplan:

  • Teken met schrijfpotlood de omtrek van een voorwerp, een dier, een plant, een mens, ...
  • Schilder de vorm in met verschillende kleuren of schilder m.b.v. een patroon.
  • Schilder pas de buitenkant als het droog is.

Er kwamen veel creatieve resultaten tot uiting.

Zee van sporten

Naar jaarlijkse traditie namen we samen met meester Serge en zijn klas deel aan de nieuwe editie van Zee van sporten in samenwerking met moev.

Dit jaar werd het thema "Peppi en Kokki in de strijd tegen afval op het strand" gelanceerd.

Wat was het weer plezant! De kinderen hebben naar hartelust kunnen ravotten op het strand, sporten op het strand, spelletjes spelen op het strand, zich laten schminken, dansen, springen op springkastelen, picknicken in het zonnetje, spelen op het speelplein van Duin en zee en knutselen. Een hele mond vol!

Bezoek aan het Turkeyenhof

Regelmatig moeten we in de klas verwijzen naar vroeger. We proberen altijd de link te leggen naar mama's, papa's, oma's en opa's: "Toen mijn oma in het tweede leerjaar zat, dan..." Voor de kinderen blijft dit gegeven heel abstract.

Dit is een van de redenen waarom meester Serge en ik graag een bezoekje wilden brengen aan het Turkeyenhof. Er ligt daar tal van gebruiksvoorwerpen uit de tijd van onze overgrootouders en grootouders. We keken onze ogen uit!

Pagina's

Abonneren op L2