L4

2019-2020

Techniek: een kompas maken

In ons nieuwe WO thema verkennen we onze gemeente en maken we kennis met de windstreken. We leerden ook hoe we ons kunnen oriënteren adhv de zon. Maar wat moet je doen als je ergens bent en het is bewolkt? Hoe kun je dan de weg vinden? Door zelf een kompas te maken natuurlijk! Het enige wat we nodig hebben is een kurk, een magneet, een naald een kommetje en wat water. De leerlingen konden niet wachten om aan de slag te gaan en zelf een kompas te maken.

2018-2019

Laatste schoolweek

Tijdens de laatste schoolweek was er een echte hittegolf in ons land. We speelden dus waterspelletjes om ons af te koelen en picknickten op onze groene speelplaats. We namen ook deel aan de slotdag van Project K en telden de laatste seconden af van dit schooljaar. Ik wens jullie allemaal een zalige vakantie toe! Geniet er maar van!

Verkeerslessen met de politie

Zoals elk jaar kwamen er twee agenten naar onze school om de leerlingen van het 4de leerjaar verkeerslessen te geven. 's Morgens kwamen de agenten in de klas 'theorielessen' geven. Er volgde ook een leuk verkeersspel waarin getest werd wie de tekens van de agenten goed had begrepen. In de namiddag gingen we dan met de fiets op pad. Eerst was er een fietscontrole, daarna oefenden we onze fietsbehendigheid op een verkeerparcours en uiteindelijk gingen we met de politie een eindje fietsen in de schoolomgeving.

Zeeklassen dag 4

Op de laatste dag leerden we op een correcte manier ons oriënteren met een kompas. Ook schaal, luchtfoto's en kaartlezen kwam aan bod. Om de zeeklassen af te sluiten, trokken we met alle klassen naar het strand om een fortenbouw te houden. Terwijl de andere klassen een zo hoog mogelijke berg maakten, besloten wij om een zo stevig mogelijk en uitgebreide burcht te maken met versterkingsmuren en kanaaltjes. Het werd een prachtige burcht en iedereen hielp er aan mee. Wat een teamwerk! Goed gedaan allemaal!

Zeeklassen dag 3

Vandaag haalden we het creatiefste in onszelf naar boven en gingen we windpainten op het strand. We maakten mooie kunstwerken met een boodschap en kleurden die dan in met behulp van pigment en de wind. In de namiddag gingen we krabben vangen. We mochten elk om de beurt een netje ophalen en vingen heel veel krabben. We leerden ookover de bouw en het leven van de dieren. Toen het eventjes hard begon te regenen, gingen we schuilen in de vismijn. Daar kregen we uitleg over hoe de vissen gesorteerd worden nadat ze uit de vissersboten gehaald worden.

Pagina's

Abonneren op L4