Recente Blogs

2020-2021

Techniek: havermoutkoekjes maken

Eerst worden de prenten, die bij het stappenplan horen, in de juiste chronologische volgorde gelegd. Welke ingrediënten en gereedschap hebben we nodig om ttot het eindresultaat nl heerlijke koekjes te komen? Hoe worden deze instrumenten (weegschaal, oven, pottenlekker, garde) gebruikt?
Daarna lezen we het stappenplan en volgen die nauwkeurig op.
De kleuters vonden het super leuk en juf Maaike smulde lekker mee! ;)

Ingrediënten:
- 125gr bloem, 250gr suiker, 250gr havermout, 200gr vetstof, 1 ei, 1/2 pakje bakpoeder.

Techniek: appelflappen maken

We nemen waar: de appel en de peer. We benoemen het klokhuis, de schil, de kroon, de steel, de pitten. 

We maken appelflappen. Stap 1: appelmoes maken. Hoe doen we dat? Wat hebben we nodig? 

We proeven eerst van de appel en de peer. We wassen goed onze handen en ontsmetten.

We snijden de appels en peren in stukken. Door het vuur worden de appels zacht.

We proeven van de appelmoes en daarna van de appelflappen. Voor sommigen een succes, voor anderen wat minder... ;-)

 

 

Mv : een olifant uit klei

Op verschillende manieren namen we vandaag de olifant waargenomen. 

 

We staan stil bij de vorm ( rond voor zijn hoofd, een lange worst voor zijn slurf)

Bij de lijnen. ( rond.)

We voelen aan de klei. ( textuur : nat en zand)

We bekijken de kleuren. ( bruin)

 

We bekijken de compositie ( Oren bovenaan, slurfje onderaan )

Pagina's