​​​​​​​Verscherpte veiligheidsmaatregelen 3/12/21

Beste ouders

Zoals u via de media vernam, zijn er afgelopen vrijdag 3/12/21 enkele verscherpte veiligheidsmaatregelen genomen om de oplopende besmettingen tegen te gaan. Hierbij een overzicht van de maatregelen/aanpassingen die wij op onze school vanaf maandag 6 december zullen uitvoeren:

a) Algemene werking:

 • Kinderen moeten voortaan vanaf zes jaar al een mondmasker dragen (niet alleen op school maar ook daarbuiten. Gelieve dit zelf te voorzien voor uw kind. Indien wij mondmaskers moeten aanreiken, zal er € 1 worden aangerekend op de factuur.
 • De kerstvakantie start op 18 december en wordt op die manier met een week verlengd.(voorlopig geen noodopvang! Volgende week komt de definitieve besluitvorming van de Vlaamse Overheid)
 • Vanaf twee besmettingen in een klas zal die in quarantaine moeten gaan (tot nog toe was dat vanaf drie besmettingen).

b) Voor -en naschoolse opvang + huiswerkklas:

 • We beperken onze voor -en naschoolse opvang en huiswerkklas voor werkende ouders. (BEIDE OUDERS!) Daarbij hoort telewerk NIET. Er zal naar werkattesten gevraagd worden. Op die manier blijven we de opvang garanderen en dit enkel in kader van de veiligheid voor uw kind(eren).

c) Maaltijden:

 • De warme maaltijden worden aangeboden tot vrijdag 17/12.

d) Aanpassing examenperiode L5 en L6:

 • Door de oplopende besmettingen/quarantaines willen voor de komende examenperiode geen risico nemen. Ook de genomen maatregelen van de Federale Overheid laat het ons als school niet toe om de eventuele in te halen examens voor de afwezige leerlingen nog vòòr het verlof af te nemen, zonder dat er besmettingen of quarantaines zouden bijkomen. Zo kunnen we geen duidelijke en vooral correcte evaluatie maken per kind.

  Dit noodzaakt ons de examens voor L5 en L6 uit te stellen tot na de kerstvakantie.

  De nieuwe data: vrijdag 14/01/2022 t.e.m. 21/01/2022.
   

 • Zoals eerder is vermeld, zal het dagelijks werkrapport (DW2) voor 1ste tot 4de leerjaar gepland worden op 27/01/2022.

e) Rapportavond LAGERE:

 • Voor ALLE leerjaren - 1ste t.e.m. 6de leerjaar : DONDERDAG 27/01/2022.

f) Oudercontact KLEUTERS:

 • Het oudercontact gaat digitaal door in de week van 13/12/2021. (opgelet : door de verstrengde maatregelen wijken we af van de data die in onze infobrochure staan)

U zal via een begeleidende brief op de hoogte gesteld worden welke data en tijdstippen er kunnen aangeduid worden.

Uiteraard schakelen we bij indien de situatie terug op Vlaams en/of federaal vlak aangepast wordt. Wij hopen daarmee snel en duidelijk te hebben gecommuniceerd naar u als ouders en uiteraard onze kinderen.

Hopend op begrip voor deze lastige maar noodzakelijke beslissingen. Zorg zeker vooral voor uzelf en uw naasten in deze bizarre tijden.

Indien u nog vragen hebt, neem gerust contact op met ons.

Met vriendelijke groeten

Gunther Vanmassenhove

Directeur