Centrumplein

2021-2022

De echte papegaai

We werken het prentenboek ‘ een echte papegaai’ uit. We ontdekken verschillende diersoorten. We bespreken hun habitat, eetpatroon en uiterlijke kenmerken. We papegaaien en zeggen zinnen na, we zijn echte rijmelaars en rijmen er op los. Tijdens créa lessen leren we over compositie met de begrippen voorgrond en achtergrond, veraf en dichtbij en ruimte (tekening aanpassen aan grootte van het tekenoppervlak). We geven zebra zijn strepen terug, tekenen met houtskool, schilderen een dierenpatroon,...

L2CP: Nieuws uit de natuur... we ontdekken het bos Beisbroek

Donderdag 14 oktober ontdekten we het mooie Beisbroek-bos in Brugge. Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind en konden we naar hartelust het bos "beleven". We ontdekten echte natuurschatten!

We bekeken de kenmerken van de blaadjes die we vonden, we voelden hoe ruw sommige boomschorsen zijn, we leerden over de vruchten,  en we kregen ook de nodige lichaamsbeweging!

De dag kon al niet meer stuk!

 

L2CP natuur en techniek: op ruimterreis naar Cosmix.

Cozmix is het bezoekerscentrum van Volkssterrenwacht Beisbroek. Een bezoek aan Cozmix is een echte belevenis. . Je kan er de sterrenhemel zowel overdag als 's avonds bewonderen. Met de telescopen ontdek je de maan, planeten, nevels en sterrenstelsels van dichtbij. Op het koepelvormige projectiescherm in het planetarium kunnen niet enkel sterren afgebeeld worden: met het fulldome systeem worden ook de meest spectaculaire videobeelden geprojecteerd, die je samen met de muziek onderdompelen in een unieke audiovisuele sensatie. Vlieg mee over het marsoppervlak of door de ringen van Saturnus!

Pagina's

Abonneren op Centrumplein