K2

2020-2021

Cijfers en letters

De kleuters zijn erg geïnteresseerd en zoeken overal cijfers en letters. Het verschil tussen beiden is soms moeilijk maar dankzij liedjes, knutselopdrachten, sorteerspel,... oefenen we dit in.

We schrijven allemaal onze naam met een schrijfpotlood en herkennen de namen van de klasgenoten.

 

 

Ik ben een astronaut!

We springen in een ruimteveer en tellen af 10, 9, 8, 7, 6,.....1, de stuwraketten brengen ons het heelal in. We ontdekken planeten, de zon, de sterren, satellieten,..

We doen aan techniek en ontdekken dat de zon een brandende vuurbal is en ster, we leggen het zwaartekracht principe uit en ontdekken verschillende zaklampen en hun werking. 

We creëeren de zon door verf te mengen en uit te duwen onder vershoudfolie, we trekken de folie weg en maken een reliëf. 

Ziek zijn/de dokter

Een thema dat in deze tijden erg veel aan bod komt en dus in de naaste ontwikkeling van de kleuters bevindt. De waren erg leergierig en vonden her leuk om te ontdekken hoe onze ademhaling, spijsvertering of bloedsomloop werkt. De poppenhoek werd een dokterskabinet en ontzettend veel patiënten hadden een afspraak.

Een mondje vol

Tandenpoetsen, poets , poets, poets,....van boven naar onder van links naar rechts ook vanbinnen niet vergeten! Snijtanden, hoektanden, kiezen, melktanden, een gebit, een erwtje tandpasta,...onze woordenschat werd weer rijker. We experimenteerden met het begrip conservatie en knutselden erop los. Geniet van de toffe beelden.

Pagina's

Abonneren op K2