K2

2020-2021

Ziek zijn/de dokter

Een thema dat in deze tijden erg veel aan bod komt en dus in de naaste ontwikkeling van de kleuters bevindt. De waren erg leergierig en vonden her leuk om te ontdekken hoe onze ademhaling, spijsvertering of bloedsomloop werkt. De poppenhoek werd een dokterskabinet en ontzettend veel patiënten hadden een afspraak.

Een mondje vol

Tandenpoetsen, poets , poets, poets,....van boven naar onder van links naar rechts ook vanbinnen niet vergeten! Snijtanden, hoektanden, kiezen, melktanden, een gebit, een erwtje tandpasta,...onze woordenschat werd weer rijker. We experimenteerden met het begrip conservatie en knutselden erop los. Geniet van de toffe beelden.

Verkeer

Aangezien de kleuters dagelijks betrokken worden in het verkeer is het erg belangrijk dat ze de regels en afspraken kennen. We deden een leerwandeling en ontdekten het verschil tussen de verkeersborden, haalden een mini-rijbewijs na een fietsparcours, leerden om goed zichtbaar te zijn met fluo kledij en reflectoren, in de techniekles ervaren we hoe tandwielen werken,...

Pagina's

Abonneren op K2