K2

2019-2020

week 25/05-29/05 Bloemen in de lente

Dag schatjes allemaal,

Voorzichtig juich ik dat we onze laatste 'blog lesweek' ingaan. Als alles goed gaat kunnen we waarschijnlijk na het Pinksterweekend terug naar school. Wat zou dit fantastisch nieuw zijn! ik kijk er alvast enorm naar uit. In afwachting werken we thuis aan het thema 'Bloemen in de lente'.

Zoals velen gaan jullie geregeld eens wandelen in deze periode. Hebben jullie al die prachtige kleuren gezien in de natuur? Bomen krijgen hun groene kruin terug en er verschijnen bloesems aan de taken, struiken krijgen bloemen,...alles staat in bloei!

week 18/05-19/05 de slak

Dag kriebeltjes en mama/papa,

Vanaf nu ziet de blog er wat anders uit. Per week wordt er een aanbod aan activiteiten geplaatst. Je kan zelf kiezen wanneer je die uitvoert want je bent niet gebonden aan een weekplanning.
Deze week bestaat slechts uit 2 dagen aangezien er een verlengd weekend in het verschiet ligt, de weergoden zijn ons alvast gunstig en er wordt mooi weer verwacht.

Deze korte week bestuderen we een kriebeldiertje van dichtbij nl. de slak.

vrijdag 15/05 (WI en WO)

 

Mama en papa jullie hebben het 'lesgeven' nu al goed onder de knie. Ondertussen weten jullie welke doelstellingen worden nagestreefd in K2 en waar de klemtoon op ligt. Om iets 'eigen' te maken is heel veel herhaling nodig en oefenen blijft de beste leerschool. Toch even een pluim voor al jullie werk.

activiteit 1: hoeveelheden herhalen

Doe oefeningen rond de hoeveelheden (tem 6). Kies materiaal en geef de kleuters opdrachten.

- een hoeveelheid weergeven

- een hoeveelheid vergelijken

Nieuwe werking blog vanaf 18/05

Beste ouders,

Vanaf vandaag, vrijdag 15/05 mochten alle leerlingen van het eerste, tweede en zesde leerjaar terug naar school. Aangezien er rekening moet gehouden worden met heel wat maatregelen is het vanzelfsprekend dat dit een enorme organisatie is.
De leerlingen worden opgedeeld in kleinere klasgroepen waardoor alle leerkrachten van het lager voor de klas moeten staan.
Hierdoor valt de noodopvang van de overige leerlingen op de schouders van de kleuterjuffen.
Daarom hebben we met ons kleuterteam volgende afspraken gemaakt inzake blogwerking.

donderdag 14/05 (MV en T/N)

Dag kriebel K2'tjes,

Vandaag staat helemaal in teken van onze krullenbol methode. Lees de instructiepagina's en doe de activiteiten rond de vlinder. Beweeg groot-motorisch, ritmisch en ga daarna over tot de fijne motoriek. Vergeet jullie kipje niet! (pengreep)

les 1: T/N krullenbol groot-motorisch bewegen en verwerking op papier

woensdag 13/05 (T/N en WI)

activiteit 1: T/N rijmen

Jullie zijn nu al volleerde rijmelaars en kunnen al zeer goed rijmen. Om dit te blijven oefenen, vinden jullie in bijlage een werkblaadje. Duid telkens de afbeelding aan die rijmt op de afbeelding vooraan.

 

activiteit 2: WI spel insectenoorlog

nodig:
Druk de bijlage af ( als het kan op iets steviger papier of kleef het op karton) en knip de spelkaarten los.

dinsdag 12/05 (WO en WI)

les 1: WO herhalen ruimtelijke bepalingen

Doe oefeningen rond de begrippen naast, op, onder, boven, tussen,....
Eerst oefeningen met de kleuter zelf in de ruimte. Waar sta je nu? Waar sta je ten opzichte van de stoel?
Daarna oefeningen met voorwerpen. Waar ligt de vork ten opzichte van het mes?
De plaatsbepalingen kunnen op verschillende manieren geoefend worden:

maandag 11/05 (T/N en créa)

Een nieuwe week, een nieuw thema.

Ik hoop dat jullie een leuk moederdagweekend achter de rug hebben waarbij jullie heel erg genoten van elkaar. Vond jullie mama het cadeau mooi? Konden jullie het gedicht erbij zeggen? Welk cadeaupapier hebben jullie gemaakt? Wat ben ik benieuwd.

Deze week gaan we van start met het thema 'kriebelbeestjes'. In bijlage geef ik een weekplanning. Voor vele ouders wordt de werkweek weer opgestart, als het niet lukt om dagelijks de oefeningen te doen dan is dit zeker geen probleem. Het is enkel een houvast voor wie iets om handen wil hebben.

Pagina's

Abonneren op K2