K2

2019-2020

Techniek: een brug bouwen

Er waren eens 2 eilandjes. Eilandje rood en eilandje geel. Op eilandje rood woonde een meisje en op het andere eiland een jongen. Elke dag stonden ze aan de rand van hun eiland te kijken naar elkaar en dolgraag wilden ze elkaar ontmoeten om te praten. Helaas was het water dat tussen hen stroomde de spelbreker.

Mevrouwtje dacht op een dag: ‘ik zal luid roepen, dan kunnen we eens een gesprek voeren’. Ze begon heel luid te roepen maar het ruisen van de zee was zodanig sterk dat meneertje er niets van verstond. Ze zwaaide en keerde teleurgesteld terug naar huis.

De Gruffalo

Het thema Halloween werd uitgewerkt adhv het prachtige prentenboek ‘de Gruffalo’. Dit sluit eveneens aan bij het thema herfst. 

We praten over monsters, gevoelens als angst hebben en bang zijn, we verkleden ons, spelen het verhaal na en knutselen de Gruffalo.

 

MV/B een Gruffalo uit klei

We doorlopen enkele stappen tijdens dit proces:

Fase 1: waarnemen: we nemen het monster waar in het prentenboek. 

Fase 2:

* we bekijken de uiterlijke kenmerken van de Gruffalo en benoemen ze. Welke kleuren heeft hij, hoe voelen we ons bij die donkere kleuren. Ziet hij er zacht uit of ruw. Zijn de tanden en stekels scherp? We herhalen enkele tegenstellingen en zoeken andere voorbeelden om vb. ruw<->zacht te duiden

* hoe zouden we in ons klei werk de elementen kunnen weergeven? welke materialen kunnen we gebruiken?

Pagina's

Abonneren op K2