De echte papegaai

We werken het prentenboek ‘ een echte papegaai’ uit. We ontdekken verschillende diersoorten. We bespreken hun habitat, eetpatroon en uiterlijke kenmerken. We papegaaien en zeggen zinnen na, we zijn echte rijmelaars en rijmen er op los. Tijdens créa lessen leren we over compositie met de begrippen voorgrond en achtergrond, veraf en dichtbij en ruimte (tekening aanpassen aan grootte van het tekenoppervlak). We geven zebra zijn strepen terug, tekenen met houtskool, schilderen een dierenpatroon,... Er was ook plaats om dierentuinen te bouwen met verschillend materiaal of tot rust te komen met dierenyoga.

Dankzij de papegaai herhalen we alle kleuren en hun schakeringen, we oefenen onze oog- handcoördinatie en fijne motoriek om vleugels te maken. Tijdens een beeldles leren we de tegenstellingen korte-lange strepen en creëren samen met een vriendje de achtergrond van onze zebra. We doen een druktechniek en verdienen meteen ook een KiVa ster voor het samenwerken.

Nadat we heel wat wilde dieren van naderbij bekeken dankzij onze uitstap naar de Zonnegloed, vertellen we over huisdieren, boerderijdieren, bosdieren en leven in het water. We kregen het bezoek van 2 schattige cavia’s in onze klas. 

Naast al het waarnemen, bouwen, creatieve en verkleden was er ook plaats om in onze map te leren werken en moetjes of magjes te maken.