Lagere klassen

2020-2021

Kiva: een (h)echte klasgroep

De leerlingen speelden in kleine groepjes waarheid, durven of doen. 
Tijdens het spel maakten ze kennis met hun comfortzone, stretchzone en stresszone.
Iedereen heeft te maken met deze drie zones. Ze liggen voor iedereen wat anders en daar is niets mis mee. 
Het komt er vooral op aan dat te begrjipen: niet iedereen vindt dezelfde dingen leuk, moeilijk of lastig. We kunnen elkaar daar ook bij helpen. 

Kiteles: Where are you from?

In een vorige les maakten de leerlingen kennis met de landen van Europa en speelden ze een online bordspel. We grijpen terug naar de kaart die hier gebruikt werd om de kennis op te frissen en de namen van de landen in het Engels aan te brengen.  We zoeken daarbij het land, de taal en bekende gerechten van dat land op. Wij voegen er in deze les nog de nationaliteit aan toe.

Techniekles torens bouwen uit krantenpapier

De kinderen werden uitgedaagd om met hun groepje een zo hoog mogelijke stevige toren te bouwen. Ze bekeken eerst enkele voorbeelden en gingen daarna zelf aan de slag. Eerst werden er plannen getekend. Daarna overlegden ze welk plan het best uitvoerbaar was. Het bleek toch niet zo eenvoudig om een stevige constructie te bouwen. Bij de ene groep lukte dit al wat beter dan bij de andere. Maar door het experiment kregen ze toch een beter inzicht hoe ze met papier iets degelijks kunnen bouwen. Als we leren uit onze fouten, zijn we goed bezig!

KIVA

Ook dit schooljaar werken we verder aan ons Kiva-project. We maakten opnieuw kennis met Kiko en Flo en zagen dat ze net als ons ook gegroeid waren. In onze eerste les hebben we goede voornemens gemaakt. Binnen enkele weken herbekijken we onze goede voornemens en bespreken we of we ons hier aan gehouden hebben. Ik ben alvast erg benieuwd! 

Pagina's

Abonneren op Lagere klassen