Lagere klassen

2019-2020

L2CP: M.V/Techniek : Panamerenko als inspiratiebron

Onze leerlingen maakten kennis met de wereld van de pas overleden Belgische topkunstenaar Panamarenko. We verzamelden allemaal tonnen wegwerpmateriaal en hierme bouwden we ons eigen ruimteschip, raket, vliegtuig, duikboot, ... maar eerst maakten we een schets. De schetsen van Panamarenko lieten ons dromen en we werkten precies op dezelfde manier als hij. 

Onze resultaten mogen zeker gezien worden... en juf zegt dat Panamarenko zeker fier op ons zou geweest zijn!!!

Beeld: experimenteren om met een lichaamsdeel te tekenen

We maakten kennis met de kunstenaar Antony Breslin. 
Hij gebruikt veel verschillende lijnen in zijn kunstwerken (boogjes, zigzaglijnen, stippen, hoekig,...) en werkt vooral rond het thema fantasie. 

De leerlingen kregen enkele opdrachten:

- Teken een mannetje met je niet-schrijfhand.

- Teken een mannetje met je tenen.

- Teken een vliegend diertje met je ogen dicht.

- ....

Daarna voegden ze enkele elementen toe op de tekening.

Nadien werden de kunstwerken geschilderd. 

 

Proefjes WO (techniek)

Tijdens de les WO hebben we enkele proefjes uitgevoerd. Wat gebeurt er als we een glas over een brandende kaars zetten? Als we ijsblokken tegen elkaar wrijven en als we ze niet meer tegen elkaar wrijven? Wat gebeurt er als we een fles met een ballon eraan in een kom met warm water zetten? Hieronder enkele foto's. 

Ontbijt

De laatste dag voor de vakantie mochten de kinderen hun ontbijt meebrengen. Iedereen vond dit heel leuk. De kinderen hebben lekker gesmuld en veel plezier gemaakt.

Herfstbladeren (Beeld)

De kinderen brachten verschillende soorten herfstbladeren mee naar de klas. Ze kregen een stappenplan en de juf legde uit wat ze moesten doen. Eerst moesten ze de bladeren overtekenen en de nerven duidelijk zichtbaar maken. Vervolgens moesten ze in elk stukje van het blad patronen tekenen. Wanneer ze klaar waren, moesten de kinderen alles overtrekken met zwarte stift. Uiteindelijk verfden ze de witte vlakken rond de bladeren in een kleur naar keuze. De kinderen hebben dit heel goed gedaan. Hieronder enkele foto's met mooie eindresultaten. 

Pagina's

Abonneren op Lagere klassen