Lagere klassen

2020-2021

techniek vast en los

Tijdens de techniekles kregen de leerlingen een plankje waarop allerlei zaken waren vastgemaakt. Ze kregen de opdracht om alles los te maken en hiervoor het meest geschikte gereedschap te gebruiken. Ondertussen leerden ze ook de correcte namen van de evestigingsmiddelen en het gereeschap. En niemand heeft op zijn vingers geklopt :)

W.o.: digiwijs

Tijdens de kivales leerden we al een paar zaken rond communiceren op het internet.
Deze les leerden we hoe je een goed en veilig paswoord maakt. Daarna plaatsten de leerling zelf een blog op onze klassenwebsite. Als extraatje kregen ze de opdracht om er ook een foto bij up te loaden. Van heel wat kinderen ging dit super vlot! (Misschien wel vlotter dan de juf...) 
Nog niet iedereen heeft dit kunnen doen in de klas, dit mag zeker thuis gedaan worden. De leerlingen kennen de gebruikersnaam en het wachtwoord.

Beeld: herfstbladeren

De kinderen brachten verschillende soorten herfstbladeren mee naar de klas. Ze kregen een stappenplan en de juf legde uit wat ze moesten doen. Eerst moesten ze de bladeren overtekenen en de nerven duidelijk zichtbaar maken. Vervolgens moesten ze in elk stukje van het blad patronen tekenen. Wanneer ze klaar waren, moesten de kinderen alles overtrekken met zwarte stift. Uiteindelijk verfden ze de witte vlakken rond de bladeren in een kleur naar keuze. Hieronder enkele foto's met mooie eindresultaten. 

Pagina's

Abonneren op Lagere klassen