L1

2020-2021

Techniek: pasta maken

Het nieuwe W.O. thema gaat over Italië, aangezien dit het land van de pasta is, konden we niet anders dan onze eigen pasta maken! De leerlingen waren dol enthousiast! In kleine groepjes gingen ze met één van de juffen aan de slag met het recept. Van al dat koken kregen we natuurlijk wel honger. Gelukkig konden we de pasta op het einde van de dag proeven! 

De volledige activiteit nam toch wel 3 lesuren in beslag, maar dit was het meer dan waard! 

Juf Aurelie, juf Sally en juf Jolien, die regelmatig komen ondersteunen in onze klas hielpen deze middag ook mee. 

Okidoo

Een project voor kinderen van de lagere scholen

 

Okidoo is een coachingtraject voor kinderen van 6 tot 12 jaar waarop scholen van het lager onderwijs kunnen intekenen. Per schooljaar worden een aantal sessies ingepland in het leerprogramma, en dit gedurende opeenvolgende schooljaren.

Concreet wordt gewerkt naar verbeterde concentratie, bewuster leren omgaan met emoties, waardoor hun zelfvertrouwen en zelfacceptatie stijgen, om uiteindelijk stressbestendiger in deze maatschappij te kunnen staan.

Beeld: verwerking bos: Andy Goldsworthy

In het bos vonden we heel wat zaken uit de natuur. Hier gingen we de dag nadien mee aan de slag in de beeldles. 

De leerlingen maakten kennis met Andy Goldsworthy. Een kunstenaar uit Engeland. Deze kunstenaar maakte reeds heel wat kunstwerken met elementen uit de natuur. Dit zorgt voor ontzettend mooie taferelen. De leerlingen mochten dit in groepjes ook eens zelf proberen. 

Pagina's

Abonneren op L1