Blog van Tina

Cozmix/ bos

We maakten vandaag een super leuke uitstap naar Beisbroek. We vertrokken met de bus om 9 u naar Brugge. Eenmaal aangekomen volgende we in het bos een tof parcours, nadien was het fruit tijd. 

Vervolgens gingen we naar het planetarium, daar bekeken we eerst in de koepel een fantastische kinderfilm over het heelal.

Muziek: Musiceren met Boomwhackers

Boomwhackers: Een boomwhacker is een modern percussie-instrument. Het gaat om meerkleurige holle plastic buizen die ten opzichte van elkaar harmonisch gestemd zijn. Het instrument wordt bespeeld door hem tegen een andere boomwhacker, tegen het lichaam of tegen een ander voorwerp te slaan.

Gezellig samen musiceren om het popcornliedje klassikaal na te spelen. 

Hoekenwerk

Elke vrijdag doen we hoekenwerk. Het geleerde zetten we om in leuke spelletjes of opdrachten, op deze manier wordt de leerstof ook nog eens op een speelse manier ingeoefend. 

Het hoekenwerk bestaat steeds uit 6 hoeken: taal, rekenen, motoriek, gezelschappspel (spelregels leren, samen spelen), techniek, w.o.

Techniek: pasta maken

Het nieuwe W.O. thema gaat over Italië, aangezien dit het land van de pasta is, konden we niet anders dan onze eigen pasta maken! De leerlingen waren dol enthousiast! In kleine groepjes gingen ze met één van de juffen aan de slag met het recept. Van al dat koken kregen we natuurlijk wel honger. Gelukkig konden we de pasta op het einde van de dag proeven! 

De volledige activiteit nam toch wel 3 lesuren in beslag, maar dit was het meer dan waard! 

Juf Aurelie, juf Sally en juf Jolien, die regelmatig komen ondersteunen in onze klas hielpen deze middag ook mee. 

Okidoo

Een project voor kinderen van de lagere scholen

 

Okidoo is een coachingtraject voor kinderen van 6 tot 12 jaar waarop scholen van het lager onderwijs kunnen intekenen. Per schooljaar worden een aantal sessies ingepland in het leerprogramma, en dit gedurende opeenvolgende schooljaren.

Concreet wordt gewerkt naar verbeterde concentratie, bewuster leren omgaan met emoties, waardoor hun zelfvertrouwen en zelfacceptatie stijgen, om uiteindelijk stressbestendiger in deze maatschappij te kunnen staan.

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van Tina