Cozmix/ bos

We maakten vandaag een super leuke uitstap naar Beisbroek. We vertrokken met de bus om 9 u naar Brugge. Eenmaal aangekomen volgende we in het bos een tof parcours, nadien was het fruit tijd. 

Vervolgens gingen we naar het planetarium, daar bekeken we eerst in de koepel een fantastische kinderfilm over het heelal.

Het planetarium vormt het hart van bezoekerscentrum Cozmix. Je kan er binnenstappen in de wonderbaarlijke wereld van de sterrenkunde. Op een 84m2 groot, koepelvormig scherm bekijk je vanuit één van de 45 comfortabele ligstoelen de gewenste fulldome-voorstelling.
Met thema's als het zonnestelsel, de planeten, het heelal, zwaartekracht, zwarte gaten en exoplaneten, is er voor elk wat wils. De koepelvullende beelden geven je een nog beter inzicht in onze kosmos. De projectie van videobeelden en afbeeldingen gebeurt met twee Barco HD-projectoren in het midden van het auditorium. 

We maakten ook nog onze eigen raket! Tijdens de workshop 'Raketjes lanceren' kwamen we te weten hoe de raketten die we gingen bouwen werkteb, en hoe ze te maken. Begrippen als zwaartekracht, luchtweerstand, zwaartepunt en drukpunt werden via proefjes duidelijk gemaakt. Daarna knutseldeb we zelf  een miniatuurraket ineen. De raketjes moesteb uiteraard goed in elkaar steken, maar mochten ook versierd worden. Als afsluiter worden ze gelanceerd. Welke raket ging het hoogst, verst?

Uiteidelijk sloten we dag af met een wandeling en zoektocht in het bos. In de klas leerden we al heel wat zaken over blaadjes, nu konden de leerlingen met de hulp van de juffen opzoek naar al deze soorten blaadjes, vruchten en paddestoelen. 

Het was een super fijne dag!