L2

2020-2021

L2CP: Zonsverduistering 10 juni 2021

Vanmiddag nam de maan een hapje uit de zon en van dat natuurfenomeen hebben we allemaal genoten!  

Tussen 11.17 en 13.25 uur was er in ons land een gedeeltelijke zonsverduistering te zien zijn. Op het hoogtepunt zal de zon voor 15 procent afgedekt worden door de maan. Gelukkig waren de wolken en de mist volledig weg toen het zover was! Wat een geluk dat het zonnig en helder weer was.

Veiligheid voor alles!! Nooit in de zon kijken zonder een veilige eclpisbril!

We vonden het allemaal adembenemend!

L2SCP: Okidoo deel 1

Kinderen hebben het vaak te druk, net als volwassenen. Ze kunnen niet slapen, piekeren, zijn snel afgeleid en onrustig. De aan-knop doet het, maar waar zit de pauzeknop?

Juf Bianca leert ons wegwijs in onze gevoelens en leert ons truucjes om rustig te blijven.

L2CP: Techniek: Met lego maken we samen een plattegrond van onze klas

Samen overleggen, samen beslissingen nemen, samen een plattegrond maken,... niet zo simpel allemaal. Maar we zijn er als klas wel in geslaagd!

Van onze klas maakten we samen een plattergrond en dan hebben we die omgezet in een computerprogramma. We worden echte architecten.

 

L2CP: Lezen is leuk

Het schooljaar is alweer twee weekjes oud. We werden gewaar dat lezen een zeer belangrijke rol speelt in ons dagelijks leven.

Elke dag een 10-tal minuutjes lezen is en blijft heel belangrijk ... en niet alleen voor het behalen van een leesdiploma maar ook omdat het gewoon heel erg leuk is en bovendien worden we er slim van!

 

L2CP: Onze eerste zwemles is alvast geslaagd!

Vandaag gingen we voor het eerst zwemmen. Ook in het zwembad moesten we eerst onze handen ontsmetten.

Velen onder ons voelen zich al als visjes in het water. Anderen zijn nog wat onzeker en krijgen apart les.
Gelukkig staan Wilfried en de pappie van Lily paraat om ons om de twee weken les te geven. Hiervoor zijn we hen erg dankbaar.

Wij vonden het alvast heel leuk.

L2CP: Media/techniek: We maken een anime

Wat is een anime?

Anime is de Japanse afkorting voor animēshon, leenwoord van het Engelse animation. Buiten Japan wordt dit woord gebruikt om Japanse tekenfilms en animatiefilms aan te duiden. Binnen Japan wordt het woord gebruikt om alle soorten animatiefilms en tekenfilms, zowel binnen- als buitenlandse, aan te duiden.

Met behulp van een leuke site maakten we ons zelfportret in anime. We hebben ons flink geamuseerd.

L2CP: Schrijven met Luna

 Na 2 maanden vakantie vliegen we er opnieuw in. Onze handen zijn het wat verleerd om te schrijven maar daar hebben we op school een oplossing voor.

Met Luna leren we net en heel mooi schrijven. Maar eerst warmen we onze handen op. Sporten lukt ook niet zonder goede opwarming, toch?

Makkelijk was het wel niet ...kijk maar hoe we ons moeten concentreren!

2019-2020

Pagina's

Abonneren op L2