L2

2021-2022

L2CP: Nieuws uit de natuur... we ontdekken het bos Beisbroek

Donderdag 14 oktober ontdekten we het mooie Beisbroek-bos in Brugge. Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind en konden we naar hartelust het bos "beleven". We ontdekten echte natuurschatten!

We bekeken de kenmerken van de blaadjes die we vonden, we voelden hoe ruw sommige boomschorsen zijn, we leerden over de vruchten,  en we kregen ook de nodige lichaamsbeweging!

De dag kon al niet meer stuk!

 

L2CP natuur en techniek: op ruimterreis naar Cosmix.

Cozmix is het bezoekerscentrum van Volkssterrenwacht Beisbroek. Een bezoek aan Cozmix is een echte belevenis. . Je kan er de sterrenhemel zowel overdag als 's avonds bewonderen. Met de telescopen ontdek je de maan, planeten, nevels en sterrenstelsels van dichtbij. Op het koepelvormige projectiescherm in het planetarium kunnen niet enkel sterren afgebeeld worden: met het fulldome systeem worden ook de meest spectaculaire videobeelden geprojecteerd, die je samen met de muziek onderdompelen in een unieke audiovisuele sensatie. Vlieg mee over het marsoppervlak of door de ringen van Saturnus!

L2CP gaat snuisteren op onze schoolboekenbeurs

Op vrijdag 24 september organiseerde onze school opnieuw een boekenbeurs. Voor het grote publiek toekwam kregen we een privé-rondleiding en heel veel uitleg. We konden snuisteren in alle boekjes die er lagen en een verlanglijstje opmaken. Er waren ook enkele echte boekenwurmen die niet konden wachten en al onmiddelijk tot aankoop overgingen.

Het werd een heel groot succes. Hopelijk zijn jullie er volgende keer ook (weer) bij.

2020-2021

L2CP: Zonsverduistering 10 juni 2021

Vanmiddag nam de maan een hapje uit de zon en van dat natuurfenomeen hebben we allemaal genoten!  

Tussen 11.17 en 13.25 uur was er in ons land een gedeeltelijke zonsverduistering te zien zijn. Op het hoogtepunt zal de zon voor 15 procent afgedekt worden door de maan. Gelukkig waren de wolken en de mist volledig weg toen het zover was! Wat een geluk dat het zonnig en helder weer was.

Veiligheid voor alles!! Nooit in de zon kijken zonder een veilige eclpisbril!

We vonden het allemaal adembenemend!

L2SCP: Okidoo deel 1

Kinderen hebben het vaak te druk, net als volwassenen. Ze kunnen niet slapen, piekeren, zijn snel afgeleid en onrustig. De aan-knop doet het, maar waar zit de pauzeknop?

Juf Bianca leert ons wegwijs in onze gevoelens en leert ons truucjes om rustig te blijven.

Pagina's

Abonneren op L2