L3

2019-2020

Knappe knutselaars gezocht

Hoi derdeklasser

De wind van de voorbije dagen deed de windmolens op zee  op volle toeren draaien. Zo werd heel wat groene stroom opgewekt.  Toch knap gemaakt zo'n windmolen. Zouden jullie dit ook kunnen?  

Ik daag jullie uit. Wie bouwt een werkende windmolen?  Het hoeft natuurlijk niet hetzelfde model te zijn als die op zee. Op het internet vind je heel wat ideetjes. Deze kunnen je misschien op weg zette.

Veel plezier ( en pas op voor de vingertjes als je met een mesje aan de slag gaat )

Laat de fotootjes van de reultaten maar komen .

meester Patriek

taakjes 18 en 19 mei.

Hoi derdeklassers

De taakjes voor volgende week staan klaar. Het is een heel korte week want vanaf woensdag zijn jullie vrij. Ze voorspellen mooi weer dus geniet er maar van. Bij probleempjes mogen jullie me steeds mailen.

Dikke knuffel

meester Patriek.

De poppenkast van Sam

Technieker Sam heeft zelf een paar poppetjes in elkaar geknutseld. Als een volleerd vakman hanteert hij hierbij de soldeerbout. Eens de poppetjes klaar kan het spektakel beginnen. Heel knap gedaan.

Je kunt het filmpje hier bekijken of via deze link : https://youtu.be/D5iD_b84sOE

Hebben we nog creatieve zielen in de klas? Laat jullie fantasie maar de vrije loop en stuur de resulaten maar door.

 

Opnieuw aan de slag

    Dag derdeklassers

Ik hoop dat jullie de taakjes van vorige week hebben kunnen afwerken. Ik heb geen mailtjes gekregen van leerlingen die het niet begrepen, dus dat is een goed teken ( hoop ik ). In bijlage de werkjes en lessen voor volgende week. Er zit een extra woordje uitleg bij voor de les WO op maandag. Misschien kunnen jullie dit eerst samen lezen met mama of papa. Ik wens jullie veel succes. Vergeet ook niet om af en toe te ontspannen en te bewegen.

De tuinkabouters zijn goed bezig!

De derdeklassers kregen een opdracht in het kader van de WO lessen. Ze moesten tuinkers zaaien en dit in verschillende omstandigheden laten groeien. Daarna moesten ze hun bevindingen noteren. Als alles meezat zijn ze hopelijk tot de juiste conclusies gekomen.

Van  "tuinkabouters" Seppe, Julie , Cleo en Noê kreeg ik beeldmateriaal van hun resultaten. Bedankt hiervoor.

opdrachten week 27/04 tot 30/04

Beste derdeklassers

Hieronder de planning voor de volgende 4 dagen

In de bijlage vinden jullie de verbeterblaadjes .  Er is ook wat extra uitleg voor de les WO. Veel werkplezier. Les 11 rekenen is een herhaling. Je kan de blaadjes uitprinten of de oefeningen op een blaadje maken als je geen printer hebt. Ook de verbetersleutel zit erbij.

 

wiskunde

flink aan het werk

Ik kreeg weer enkele foto"s van kinderen die plichtsbewust aan het werk zijn. Cleo en Noë maken samen hun taakjes. "Boer" Seppe maakte de bloempotjes klaar voor het WO experimentje. Doe zo verder en laat de fotootjes van jullie bezigheden maar komen.

Pagina's

Abonneren op L3