L3

2021-2022

Bruggen bouwen

In ons vorige Wouw thema maakten we kennis met verschillende types van bruggen. We leerden welke technieken worden gebruikt om een stevige brug te bouwen. In de techniekles gingen we met verschillende materialen aan de slag. Met sommige materialen lukte dit zeer goed, Na het maken van de nodige plannen en wat overleg ging iedereen aan de slag.

Dank u Sinterklaas

Maandag stonden er achteraan in de klas cadeautjes van de Sint. Hij had de kinderen verrast met een aantal doosjes Lego. Deze namiddag gingen de kinderen aan de slag. Ze moesten de plannetjes goed bekijken en zo proberen om de voertuigen in elkaar te knutselen. Sommige groepjes slaagden er al in om hun bouwwerken af te krijgen. Er zaten ook wat moeilijkere doosjes tussen en daar is nog wat werk aan.

Auto’s bouwen met knex.

Het nieuwe WO thema behandelt alle vormen van transport. De kinderen werden uitgedaagd om in groepjes een auto te bouwen. Ze kregen een aantal dozen knex waarmee ze aan de slag konden. Achteraf werden de voertuigen uitgetest en nog wat aangepast. Vanaf een helling werden ze gelanceerd en konden we testen welk model het verste reed.

bruggen bouwen

In de techniekles werden de kinderen uitgedaagd om een hoge toren te bouwen uit krantenpapier. Na het tekenen van een plan gingen ze aan de slag. Ze kregen per groep een aantal kranten, een schaar en een rol plakband. Met gissen en missen kwamen er toch enkele bouwsels tevoorschijn.

2020-2021

Schoolreis Polderwind

DIt jaar konden we niet naar Bellewaerde op schoolreis maar we ontdekten een andere even leuke bestemming. In het domein Polderwind beleefden we een mega leuke avonturendag. We konden ons uitleven op een avonturenparcours. Met pijl en boog, katapult en een echte bijl probeerden we het doel te raken. Met de rafts het water op en tennisballen zoeken . Achteraf nog een verfrissende duik in de vijver. Als afsluiter zochten we de weg in de pikdonkere "bunker", moesten we samenwerken tijdens het "grasskiën en zochten we het "evenwicht" op de wip.

Dagelijkse kost.

We leerden een lekkere spaghetti klaarmaken. Met heel wat verse groentjes zoals paprika, courgette, wortels, ui en knoflook bereidden we een lekkere saus. We voegden er nog enkele blikjes tomaten en wat Italiaanse kruiden bij en ons pastasaus was klaar. Ondertussen kookten we de pasta en kregen we het water in onze mond. Iedereen schoof aan met zijn kommetje en smulde er van. Nog wat kaas erover om het af te maken, opsmikkelen en aanschuiven voor een volgende portie. Dat het smaakte kan je zien aan de foto's van de smulpapen.

Pagina's

Abonneren op L3