L3

2019-2020

Prettig paasverlof

Hoi derdeklassers

Hoe gaat het met jullie? Leven jullie nog??? Ik heb nog maar van 3 kinderen een berichtje en fotootjes gekregen. Zijn jullie nog bezig met schoolwerk of heeft het vakantiegevoel zich al meester gemaakt van jullie? Nog eventjes geduld, de vakantie begint pas zaterdag. 

bezige bijtjes

Er zitten toch enkele bezig bijtjes in het 3e leerjaar. Ze stuurden mij foto's van hun knutselwerkjes en bouwsels. Knap gedaan!!!

Waar blijven de anderen????

PS Als jullie foto's nemen geen horizontale shots aub. We kunnen deze op de blog niet meer draaien.

Blijf de hersentjes trainen !!!

Hallo derdeklassers

Ik hoop dat jullie en de rest van de familie in goede gezondheid verkeren. Gelukkig valt het weer reuze mee en kunnen jullie toch af en toe wat buiten spelen. Helaas is dit voorlopig nog zonder de vriendjes. Het is belangrijk dat jullie voldoende bewegen. Maar vergeet ook de hersentjes niet te trainen. Daarom heb ik in bijlage nog een baadje met heel wat links om te oefenen. Er zijn reken- en taaloefeningen die je al spelend kan oplossen. Er staan ook nog wat leuke leerrijke spelletjes bij. Veel plezier en hou het gezond en gezellig.

 

Wie bouwt het hoogste kaartenhuis?

Hoi " ingenieurs " ik heb hier nog een leuke uitdaging voor jullie. Wie van jullie kan het hoogste kaartenhuis bouwen? Neem een spel kaarten en ga aan de slag. Is je bouwwerk af, zet er dan een vouwmeter naast en maak een foto. Voorzichtjes dat de toren niet instort!!

Niet valsspelen en lijm of plakband gebruiken hé

Je mag de foto's naar mij doorsturen. Ik zet ze dan op de klasblog.

patrick.dieusaert@telenet.be

Veel bouwplezier

We blijven bezig

Hoi derdeklassers slaat de verveling nog niet toe bij jullie? Ik zie dat jullie regelmatig taakjes maken op kweetet. Goed zo. Een beetje oefenen en herhalen kan zeker geen kwaad. Wat jullie in de scheurblokjes doen kan ik natuurlijk niet zien, maar ik hoop dat ook daar wat in gewerkt wordt. De mama's en papa's kunnen altijd wat helpen bij de verbetering van de taakjes of wat extra uitleg geven waar nodig. Een goed boekje lezen kan natuurlijk ook. Ga regelmatig ook eens buiten spelen of sporten, maar niet met de vriendjes.

Budget spel

Maandagnamiddag kwam er iemand van de gemeente langs om met ons het budgetspel te spelen. We werden in groepjes verdeeld en kregen een budget om een schoolreis te plannen. We mochten zelf vervoer, maaltijden, vier uurtje en souvenirs kiezen maar rekening houdend met een budget van 50€. Daarna mochten we dit nog eens overdoen met een beperkter budget. We ondervonden dat dit niet altijd zo gemakkelijk is en dat we goed moeten nadenken en rekenen voor we onze centen spenderen.  

Alles met de bal

Op maandag 10 februari trokken we naar de sporthal in Oudenburg voor een voormiddag " alles met de bal ". Deze activiteit wordt ingericht door Moev en heeft als doel kinderen te laten proeven van allerlei spelletjes met een bal. We konden onze energie kwijt tijdens deze voormiddag en tegen 12u waren we terug met een knorrende maag, klaar om naar de refter te gaan.

dikke truiendag

Vandaag  ging de verwarming een paar graadjes lager. Het was immers dikke truiendag. Om geen koud te krijgen lieten juf Tina en Virginie alle kinderen meedansen op enkele meeslepende deuntjes. Zo kon iedereen opgewarmd naar de klas. Zelfs de strakke wind kon de pret niet bederven.

Pagina's

Abonneren op L3