L3

2020-2021

Schoolreis Polderwind

DIt jaar konden we niet naar Bellewaerde op schoolreis maar we ontdekten een andere even leuke bestemming. In het domein Polderwind beleefden we een mega leuke avonturendag. We konden ons uitleven op een avonturenparcours. Met pijl en boog, katapult en een echte bijl probeerden we het doel te raken. Met de rafts het water op en tennisballen zoeken . Achteraf nog een verfrissende duik in de vijver. Als afsluiter zochten we de weg in de pikdonkere "bunker", moesten we samenwerken tijdens het "grasskiën en zochten we het "evenwicht" op de wip.

Dagelijkse kost.

We leerden een lekkere spaghetti klaarmaken. Met heel wat verse groentjes zoals paprika, courgette, wortels, ui en knoflook bereidden we een lekkere saus. We voegden er nog enkele blikjes tomaten en wat Italiaanse kruiden bij en ons pastasaus was klaar. Ondertussen kookten we de pasta en kregen we het water in onze mond. Iedereen schoof aan met zijn kommetje en smulde er van. Nog wat kaas erover om het af te maken, opsmikkelen en aanschuiven voor een volgende portie. Dat het smaakte kan je zien aan de foto's van de smulpapen.

Parkexploratie

Vandaag onderzochten we ons dichtstbijzijnde parkje omdat we nu rond het thema water en natuur werken. We hebben de waterkwaliteit onderzocht, dieren gespot, insecten geteld,afval onderzocht...kortom de mooie fauna en flora uit eigen gemeente onder de loep genomen.

 

Pagina's

Abonneren op L3