L4

2020-2021

Dag en nacht

De kinderen keken naar een filmpje  over een eekhoorn en een vleermuis. De ene leeft overdag de andere 's avonds. Maar wat gebeurt er als die twee nu in elkaar lopen? De kinderen leerden met blauwe/witte/zwarte verf mengen om zo donker- en lichtblauwe verf te maken. Nadien maakten ze een boom waarin de dieren zaten. 

Beeld: herfstbladeren

De kinderen brachten verschillende soorten herfstbladeren mee naar de klas. Ze kregen een stappenplan en de juf legde uit wat ze moesten doen. Eerst moesten ze de bladeren overtekenen en de nerven duidelijk zichtbaar maken. Vervolgens moesten ze in elk stukje van het blad patronen tekenen. Wanneer ze klaar waren, moesten de kinderen alles overtrekken met zwarte stift. Uiteindelijk verfden ze de witte vlakken rond de bladeren in een kleur naar keuze. Hieronder enkele foto's met mooie eindresultaten. 

Smaken ontdekken

Begin dit schooljaar zijn we met een nieuwe WO- methode begonnen. De kinderen kregen verschillende soorten voedingsmiddelen en moesten dan in groepjes overleggen als het bitter, zout, zoet of zuur was. 

Daarna mochten ze wortelen proeven in verschillende structuren. Ten slotte  mochten ze iets proeven zonder dat ze wisten wat het was. Leuke start om kennis te maken met ons nieuw thema.

 

Pagina's

Abonneren op L4