L4

2019-2020

Proefjes WO (techniek)

Tijdens de les WO hebben we enkele proefjes uitgevoerd. Wat gebeurt er als we een glas over een brandende kaars zetten? Als we ijsblokken tegen elkaar wrijven en als we ze niet meer tegen elkaar wrijven? Wat gebeurt er als we een fles met een ballon eraan in een kom met warm water zetten? Hieronder enkele foto's. 

Ontbijt

De laatste dag voor de vakantie mochten de kinderen hun ontbijt meebrengen. Iedereen vond dit heel leuk. De kinderen hebben lekker gesmuld en veel plezier gemaakt.

Herfstbladeren (Beeld)

De kinderen brachten verschillende soorten herfstbladeren mee naar de klas. Ze kregen een stappenplan en de juf legde uit wat ze moesten doen. Eerst moesten ze de bladeren overtekenen en de nerven duidelijk zichtbaar maken. Vervolgens moesten ze in elk stukje van het blad patronen tekenen. Wanneer ze klaar waren, moesten de kinderen alles overtrekken met zwarte stift. Uiteindelijk verfden ze de witte vlakken rond de bladeren in een kleur naar keuze. De kinderen hebben dit heel goed gedaan. Hieronder enkele foto's met mooie eindresultaten. 

Okidoo

Ondertussen hebben we al onze eerste les Okidoo gehad met juf Bianca. De kinderen worden hier heel rustig van. Als ze willen kunnen ze ook hun gevoelens verwoorden. Hieronder enkele sfeerbeelden.

Uitstap Walraversijde

Op donderdag 17 oktober zijn we naar Walraversijde geweest. Eerst hebben we onze boterhammetjes flink opgegeten. Daarna hebben we daar een rondleiding en uitleg gekregen van een gids. We kregen informatie over de 1ste en 2de Wereldoorlog. Het was een leerrijke dag!

Beeld/techniek: web en spin tekenen met Oost-Indische inkt

In het thema van Halloween hebben we een web met een spin daarin getekend. Eerst hebben we goed bekeken hoe je een web moest tekenen. Daarna hebben we gedetailleerd een spin bekeken. Eerst hebben we in het klad proberen te tekenen. Nadien in het net. Daarna hebben we met Oost-Indische inkt het web en de spin getekend. Als laatste mochten ze de spin in fluo inkleuren. De leerlingen vonden het heel tof om eens met een pennetje te werken. 

Pagina's

Abonneren op L4