Blog van Stephanie

Zeeklassen: vrijdag

Vandaag was het alweer de laatste dag. Wat ging de week rap. In de voormiddag mochten we zelf krabben vangen. We leerden hoe we het verschil konden zien tussen een jongen en een meisje. We mochten zelf als een krab lopen en we mochten de krabben zelf vasthouden. In de namiddag hebben we een stevig fort gebouwd met zand. Wat was het een leuke week.

Zeeklassen: donderdag

Vandaag was het weer een leerrijke dag. In de voormiddag hebben we een wandeltocht gemaakt rond de haven en kregen we uitleg. In de namiddag leerden we werken met het kompas. Door middel van allerhande doe-opdrachten, kregen we het goed onder de knie.

Zeeklassen: woensdag

Vandaag was het strandjutten. We hebben verschillende dingen op het strand en langs de vloedlijn moeten zoeken. Daarna deelden we de gevonden dingen in in groepjes. Zo vonden we verschillende soorten schelpen, zeediertjes maar ook dingen die niet thuishoren op het strand. We hadden weer een leerrijke voormiddag. 

Techniek: paasmandje weven

Natuurlijk kwam de paashaas met lekkere eitjes. Maar daarvoor hadden we een paasmandje nodig. In het 4de leerjaar hebben we ons paasmandje zelf geweven. Een techniekopdracht die voor sommige heel makkelijk ging maar voor andere ging het wat moeilijker. Maar uiteindelijk kwam iedereen tot een mooi eindresultaat. 

dag en nacht

De kinderen keken naar een filmpje  over een eekhoorn en een vleermuis. De ene leeft overdag de andere 's avonds. Maar wat gebeurt er als die twee nu in elkaar lopen? De kinderen leerden met blauwe/witte/zwarte verf mengen om zo donker- en lichtblauwe verf te maken. Nadien maakten ze een boom waarin de dieren zaten. 

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van Stephanie