L5

2020-2021

MV: Beeld: Marinekunst

Als wij niet naar het museum kunnen gaan, dan komt het museum naar ons! Onze klas kreeg een virtueel museum bezoek.
We kregen marines te zien van o.a. Léon Spiliaert en James Ensor. Deze werden uitvoerig besproken.
Daarna volgde een atelier waarbij de leerlingen zelf aan het werk konden.
Met enkel zwart, wit en de basiskleuren blauw, rood en geel experimenteerden de leerlingen om allerlei kleuren te mengen en kwamen ze tot prachtige resultaten! 

Tableau vivant

In ons WO thema zijn we volop bezig over alles wat met beroepen te maken heeft. Tijdens de les muzische vorming kregen we de opdracht op per 2 of 3 een beroep te kiezen en als tableau vivant te presenteren voor de klas. Onze klasgenoten hadden de opdracht om te proberen raden wat we voorstelden in onze tableau vivant. 
Zo kregen we volgende beroepen te zien: bibliothecaris, schilder, dierenarts, DJ, militair. 

Schrijfwedstrijd

Een tijdje geleden hebben we deelgenomen aan een schrijfwedstrijd. In spanning bleven we afwachten wie het beste verhaal geschreven zou hebben van onze klas. 
Deze week kregen we een bezoekje met de resultaten. 
Hieronder de top 3 die de jury uitgekozen heeft.

Op de derde plaats Hajar, op de tweede plaats Niels en op de eerste plaats Zoë. Proficiat! Als beloning mochten ze een boek uitkiezen en ook kregen we een geschenk voor onze klas om deel te nemen aan de wedstrijd. 

Techniek

In de techniekles gingen we aan de slag met een hamer. We leerden correct een hamer gebruiken om nagels in een plankje te kloppen. Met die nagels maakten we het woord LOVE. Hierrond weefden we touw en kregen we een mooi en leuk resultaat.

MV: beeld

We schreven onze nieuwjaarsbrief en hiervoor maakten we zelf een kaart. Met lijm, zout en ecoline kwamen we tot dit mooie resultaat! We maakten ook nog een theelichthoudertje. 
Fijne feesten aan iedereen! 

Okidoo

Zoals elk jaar krijgen we enkele lesjes OKIDOO van juf Bianca. We leren een momentje tijd te nemen voor ons zelf. Deze sessie maakten we kennis met deugdenkaarten. Hierop staan eigenschappen waar we even over nadenken. Misschien zijn we er al goed in, maar het kan evengoed zijn dat we hier wat meer aan moeten werken. 

Pagina's

Abonneren op L5