K1

2019-2020

Nieuws van de klasgenootjes

Léon is in deze periode heel creatief bezig. Hij is superblij om de foto's van de vriendjes te zien op blog. Hij gaat ook wandelen naar het strand en hij kleurt een regenboog. 

Eva maakte al zoutdeeg, ging op berenjacht en ze plaatsten zelf een leuke beer voor het raam. Ze zaaiden tomatenplanten en speelden al veel in de tuin. Ook lezen doen ze veel. Super!

Roos speelde verstoppertje in het bos, ging ook op berenjacht en knutselt veel. 

Jack Myles mist de vriendjes in de klas en maakt elke dag werkjes of ze doen iets leuks. 

Week 3: nieuwe ideetjes

Beste ouders,

Ik heb al leuke mailtjes gekregen en foto's. Super gewoon! Leuk om te zien! Ondertussen is het al week 3 van het thuisblijven. Tijd voor nieuwe tips.

Zijn jullie al op berenjacht geweest? In bijlage zit nog een leuke opdracht bij de berenzoektocht. Hier moet je goed kijken naar de kleur van de beer en dan de juiste opdracht uitvoeren. Nog net iets actiever :-)

Hieronder enkele tips die vooral de taal stimuleren.

Foto's van de vriendjes

Ik kreeg al van 3 vriendjes enkele foto's.

Finn die tekent en knutselt veel. Tijd om zich te vervelen heeft hij niet.

Ook Stan Verbuecken houdt zich goed bezig. Hij bakte pannenkoeken en versierde een paaseitje.

Janne vindt alles een beetje verwarrend nu ze niet naar school mag. Dat vinden we allemaal, niet? Ze heeft al kaartjes geknutseld om naar de vriendjes te sturen, ze smeert zelf haar boterhammen en ook plasticine mag in deze thuis-dagen niet ontbreken! Ze gaat dit weekend op berenjacht. Voor haar raam staat er ook al een beer. Bij wie nog?

Regenboogstraten

Hoera, we mogen nog steeds buiten wandelen, spelen, fietsen, voetballen... Jammer genoeg kan dit even niet meer met onze vriendjes. 

Net zoals in Italië, Spanje en Nederland willen we graag de straten kleurrijker maken, want wij steunen natuurlijk ook de maatregelen. Helpen jullie ons ook een handje? 

Maak dan een regenboog met verf, stift of potlood en hang je tekening aan het venster. Een positieve boodschap mag natuurlijk ook altijd! 

Pagina's

Abonneren op K1