k 2 gd opdrachtenbundel tweede kleuterklas : zoekplaten

Beste ouders, lieve sloebers,

Eerst en vooral wil ik enkele klasnieuwtjes met jullie delen. 

 Een dikke proficiat aan Tibe en een gelukkige verjaardag, afgelopen zondag werd hij 5 jaar.  Zo ook een dikke proficiat aan Lenn want hij mag vrijdag ook 5 kaarsjes uitblazen. Hieperde piep voor onze twee jongens.

Een dikke proficiat aan Madelief, haar zus en vooral de ouders. Madelief werd afgelopen donderdag grote zus van een broertje. Dit was Madelief haar grootste wens. Welkom kleine ( eigenlijk wel een grote 55 cm) Boudewijn. 

Morgen woensdag 20 mei is er geen opvang op  school alsook op donderdag en vrijdag niet. (Hemelvaart) Vanaf maandag komen er terug taakjes op de blog. 

Voor de kleuters die wensen verder te werken in  hun opdrachtenbundel.

Opdracht : zoekplaten :

opdracht 1 neem p 7

 Onderaan het blad zie je een rijtje met monsters staan. Kleur elke monster onderaan het blad in een ander kleurtje. 

Kan jij de monsters die onderaan staan  terugvinden in de tekenig.? Heb je er eentje gevonden? Kleur dit monstertje dan in hetzelfde kleurtje als je het monster dat onderaan staat. 

opdracht 2 neem p 8  differentiatie : moeilijkere zoekprent

Hetzelfde kan je doen met p 8 maar hier zal je iets meer moeten zoekn. De plaatjes zijn wat beter verstopt hier.  Ook hier kleur je eerst onderaan het blad de figuren in verschillende kleuren en geef je als je de figuur hebt gevonden deze hetzelfde kleurtje. 

opdracht 3 neem p 9 : 

zoek twee dezelfde monsters en geef ze hetzelfde kleurtje, kleur steeds de monsters in een andere kleur 

 

veel plezier juf Patty