Peuters

2019-2020

Ting tingeling, de lichtjes schitteren in de kerstboom

Deze week en volgende week werken we rond de kerstboom van Jules. Jules wil heel graag de kerstboom in de klas versieren en natuurlijk wilden de kinderen hem daarbij helpen! 

In de hoekjes werd er ook rond Kerstmis gewerkt. In de ontdekbak mochten de kinderen experimenteren met kerstballen, tekenen van kerstballen op het krijtbord, in de boekenhoek konden de peuters in kerstboekjes bladeren,...

Daar wordt aan de deur geklopt... Wie zou dat zijn?

Dinsdag kregen we bezoek van Sinterklaas en Zwarte Piet in de klas! De kinder waren heel enthousiast toen ze de zak van Zwarte Piet zagen. Zaten er cadeaus in voor de peuterklas...? 

Ja hoor, de kinderen van de peuterklas waren heel flink dit jaar en kregen heel wat speelgoed van de Sint om er in de klas mee ge spelen. Wat waren de kinderen dolgelukkig. 

In de namiddag gingen we samen met alle kleuters naar de cinema om naar een sinterklaasfilm te bekijken.

 

Thema: Klik klak, Jules past schoenen

Deze week werkten de kinderen en Jules rond schoenen. Jules had reuzeschoenen aan! Het waren niet zijn eigen schoenen maar die van papa. De kinderen wilden de schoenen van mama en papa ook eens aandoen en wat vonden de kinderen het leuk. In de ontdekbak mochten de kinderen schoenen aandoen en/ of schoenen poetsen met een schoenenborstel wanneer ze vuil waren. De kinderen bouwden met schoenendozen en maakten samen de hoogste toren. We deden allerlei spelletjes met schoenen en sokken zoals een memory, een verdwijnspelletje, schoentjes van groot naar klein zetten.

Thema Jules en zijn grootouders

In kader van het grootouderfeest op dinsdag 12 november werd er in de klas het thema Jules en zijn grootouders uitgewerkt. Jules vertelde ons dat zijn grootouders bij he’ op bezoek komen en hij heel blij was dat ze bleven slapen. In de poppenhoek mochten de kinderen zich verkleden in een opa of oma, in de bouwhekken werd er met de treinen gespeeld omdat de grootouders van Jules met de trein pendelden. Tijdens de begeleide spelletjes mochten ze de prenten van jong naar oud leggen. Ook werden de basiskleuren verder geoefend door een ketting voor oma te maken adhv een kleurendobbelsteen. 

Halloween bij de peuters

Tijdens het thema Halloween hebben de peuters en Jules zich verkleed in spookjes en duiveltjes. We griezelden erop los in de klas.

We keken hoe een spin zijn spinnenweb maakte en tekende de spinnenweb na. De ontdekdoos lag vol met noten, takken en bladeren. Op het einde van de week werd er op de ontdekbak een spinnenweb gemaakt van de spin die Norma meebracht naar klas.

Op het einde van de week, net voor de vakantie werd er een Halloweenfeest georganiseerd met griezelhapjes en drankjes! Wat vonden de kinderen het leuk.

Pagina's

Abonneren op Peuters