Lagere klassen

2020-2021

Laatste dagen

De afsluiter van een bewogen schooljaar.

Het weer zat niet mee, ook dat nog. Maar we maakten er toch een leuke laatste 2 dagen van.

- frietjes eten

- traktaties

- uitstap met de fiets

- meer te weten komen over zee en strand

- fietsparcour op de speelplaats

Bedankt voor het schooljaar en veel succes in het vierde!

 

Laatste schooldag

Juf had ons een klasfeestje beloofd, maar toen we in de klas aankwamen stond er een grote koffer met een brief. Het was een brief van een dief die de spullen voor ons klasfeest wou stelen. Helaas voor de dief ging het alarm af. Nu moesten wij achterhalen wie de dief was om zo de code te achterhalen om de koffer te kunnen openen.

Frietjes eten!

Vanmiddag kwam de frietmobiel op school om lekkere frietjes klaar te maken voor de kindjes die dit wilden. Heerlijk! Elk kindje kreeg een bakje frietjes met mayo of ketchup of geen sausje en een grote frikandel. Smikkelen en smullen maar!

Techniek: Een telefooncentrale maken

Het afgelopen jaar leerden we heel wat over communiceren en geluid. We leerden over veilig omgaan met hedendaagse communicatiemiddelen zoals chat, Facebook, Twitter ... en we leerden ook over de geschiedenis van de telefoon.

Als slottaak kregen de leerlingen de opdracht om een telefooncentrale te maken. Deze moest wel aan enkele voorwaarden voldoen:

Schoolreis: Kinderboerderij De Lange Schuur

We hadden al bij al geluk met het weer. 's Morgens was het bewolkt en hebben we een aantal regendruppels gevoeld. 's Namiddags klaarde het op en konden we ons jasje afdoen en binnen laten liggen. Dan was het echt genieten in het zonnetje!

's Morgens volgden we een sessie waarbij de kinderen leerden van welke dieren bepaalde producten afkomstig waren: een schapenvel (wol), een geitenvel, een hoorn van een koe, een hoorn van een geit, een halster, een tok, klompen, hoeven van de geit, ...

Pagina's

Abonneren op Lagere klassen