Lagere klassen

2021-2022

Tafelkampioenen

We zijn op het punt gekomen dat de tafels zéér belangrijk worden.

Daarom worden deze af en toe eens getest en kunnen de leerlingen een tafeldiploma krijgen.

Criteria : zo veel mogelijk tafels oplossen met ene minimum aan fouten.

meten ... om te weten

Vandaag deden we allemaal samen een groot meetcircuit 

  • meten met de meter (groter, kleiner of gelijk)
  • meten met de liter (meer, minder of evenveel)
  • meten met de kilogram (zwaarder, lichter of evenveel)
  • de dagen van de week (gisteren, vandaag en morgen)
  • betalen (en teruggeven) met euro

Kerstontbijt

Ook dit jaar organiseerden we traditiegetrouw een kerstontbijt op de laatste schooldag van 2021. Gezelligheid troef! 

En Gisèle stak een volledige quiz in elkaar. Per twee werd er gestreden voor de eer. Dank u wel, Gisèle, voor deze leuke afsluiter van het jaar! 

Kerstontbijt

De laatste vrijdag voor de kerstvakantie organiseerden we een kerstontbijt in de klas. Dit organiseerden we in het kader van ons gezondheidsbeleid op school. We deden ons best om alles zo veilig en hygiënisch mogelijk te laten verlopen. Tafels werden ontsmet, geen buffet zoals voorgaande jaren, maar net zoals vorig jaar gewapend met handschoenen en een mondmasker op bediende de juf ons. Zo werd het toch een leuk en gezellig ontbijtje. Juf trakteerde met pistolets, sandwiches en croissants. De leerlingen maakten in de klas een lijstje met alles wat ze nodig hadden voor het kerstontbijt.

Taalinitiatie: It's the most wonderful time of the year

Tijdens de taalinitiatieles 'It's the most wonderful time of the year' leerden we heel wat Engelse woorden over het thema Kerst aan de hand van een grappig liedje 'Turkey Trouble'. Het liedje kun je hier beluisteren:
https://learnenglishkids.britishcouncil.org/songs/turkey-trouble
We oefenden de Engelse woorden daarna op een leuke en speelse manier in. Als slotactiviteit speelden we een bordspel met alle aangeleerde woorden. Hieronder kun je enkele sfeerfoto's  bekijken. 

Techniek: een teststroomkring maken

In de vorige les lieten de leerlingen een lampje branden. In deze les moesten ze aan de hand van een stappenplan een teststroomkring maken. Met die teststroomkring gingen we aan de slag om te kijken welke materialen geleiden en welke niet (bv. metaal, koper, plastic, glas, hout, karton ...)

Tijdens de les 'feestelijke lampjes' bekeken we ook de verschillende soorten lampjes (gloeilampjes, LED-lampen, kerstlichtjes op stroom en op batterij, witte lichtjes en gekleurde)
 

Techniek: een lampje laten branden

Als start voor ons nieuwe WO thema 'Feest' kregen de leerlingen de opdracht om zelf een lampje te laten branden. Ze kregen allerlei materiaal (een batterijen, elektriciteitsdraad, een lampje en een fitting, schroeven, plankjes ...) en werden uitgedaagd om met al het materiaal het lampje te laten branden.
Eerst moesten ze een ontwerptekening maken en daarna gingen ze aan de slag.

Pagina's

Abonneren op Lagere klassen