L2

2019-2020

Techniek: Kaarsen maken

Naar jaarlijkse traditie organiseert onze ouderwerkgroep een hele gezellige kerstmarkt op de laatste vrijdag voor de kerstvakantie. Elke klas knutselt leuke hebbedingetjes of iets lekkers om te verkopen ten voordele van de warmste week.

Wij hebben kaarsen gemaakt van oude kaarsen en kaarsresten.

Wat hadden we hiervoor nodig?

Sinterklaas en Zwarte Piet

We leefden er allemaal naartoe... De komst van Sinterklaas en Zwarte Piet. Wat zou de Sint vertellen? Zou Zwarte Piet weer zo ondeugend en grappig zijn als vorig jaar? Zou de klas iets krijgen? Wat spannend allemaal toch! Gelukkig zijn er veel brave kinderen in de klas. We kregen een paar smart games en nieuwe leesboekjes voor in de klas. Joepie!

Beeld: Boom in de herfst

Het schilderij "Herfstlandschap" van Vincent Van Gogh werd gebruikt als inleiding bij deze les.

De volgende doelen werden aan deze lessen gekoppeld:

1 Doel waarnemen
Verschillende kleuren onderscheiden van de herfst: bruin, geel, oranje, rood.

2 Doel verwerken/vormgeven
Kleur: de kleuren beschrijven.
Compositie: in de hoogte en in de breedte plaatsen, lucht bovenaan, gras onderaan.
Techniek: schilder van links naar rechts voor de lucht, stempel het gras met je penseel en schilder de boom van beneden naar boven.

Week van het bos: uitstap naar het bos

We gingen samen met het eerste leerjaar naar het Maria Hendrikapark in Oostende. We konden er in de voormiddag workshops van Horizon Educatief volgen. We leerden er bij over typische dieren van het bos: de vos, de buizerd, het hert en het everzwijn.

's Middags aten we onze boterhammen op het buitenterras van het Koninginnenhof.

's Namiddags gingen we op verkenning in het Maria Hendrikapark. We verzamelden wilde kastanjes, blaadjes, mos, ... We zagen ook tal van paddenstoelen en zwammen.

2018-2019

Pagina's

Abonneren op L2