L2

2021-2022

Naar het bos

Vandaag trokken we met de bus naar Bulskampveld. Wat een prachtig bos! Echt een aanrader om nog eens naartoe te gaan.

Samen met de gids, juf Karolien, leerden we veel bij over bomen, bladeren, bosdiertjes, vruchten, paddestoelen, ...

's Middags aten we ons lunchpakket op in de cafetaria. We kregen een drankje van de juffen en meester.

In de namiddag trokken we rond in het bos en mochten we blaadjes en vruchten verzamelen. We gingen te voet naar de Kruidentuin waar tal van diertjes te zien zijn: pluimvee en konijnen.

Meester op de fiets

Wij namen deel aan de activiteit van MOEV! Meester op de fiets. Er kwam inderdaad een meester op de fiets op onze school. Hij leerde ons wanneer we veilig kunnen rijden met onze fiets: met een fietsbel, reflectoren, een licht vooraan en een licht achteraan, met een fluojasje en een fietshelm. We speelden tal van spelletjes rijdend op de fiets, manoeuvreerden, hielden afstand, remden, slalomden tussen de kegels, stapten af aan de correcte kant van de fiets (dat is de rechterkant!)... En we deden een supercool parcours met een trap, ladder en een wip. Bekijk zeker de leuke sfeerfoto's!

Taal: instructies

In het tweede thema van onze taalmethode Verrekijker werken we rond instructies. De instructies gaan steeds over spelregels. Heel leuk! De volgende spelletjes komen aan bod: domino, bingo, kwartet, het kaartspel zwarte peter, ganzenbord, vier op een rij, memory.

Deze blog zal verder aangevuld met foto's.

Beeld: Boom in de herfst

Vandaag gingen we aan de slag met schilderen. De herfst is begonnen, dus we gaan starten met een herfstschilderij! We doen dit wel in aparte lessen. Eerst de achtergrond, daarna de boom zelf.

1. We schilderen de lucht. Lln krijgen blauwe verf en witte verf. Ze kiezen zelf welke lucht ze willen: blauwe lucht, lichtblauwe lucht, met wolkjes of zonder wolkjes. Ze moeten wel schilderen met de juiste techniek: we schilderen van links naar rechts met het penseel.

Techniek: fruitsap persen

Aansluitend op de vorige techniekles waarin we fruitbrochettes hebben gemaakt, hebben we vandaag met de fruitpers gewerkt om lekker vers fruitsap te drinken. Zo konden we letterlijk 'klinken op het nieuwe schooljaar'.

We gebruikten hiervoor een elektrische fruitpers, sinaasappelen, limoenen en water. We hadden aandacht voor hygiënisch werken en veilig werken.

Iedereen heeft flink gewerkt en geproefd!

Het was een leuke actviteit!

Deze les past bij het leergebied wereldoriëntatie - techniek, techniek gebruiken.

Pagina's

Abonneren op L2