L4

2019-2020

Kerstontbijt en spelletjesnamiddag

Net zoals de vorige jaren, organiseerden we de vrijdag voor de kerstvakantie opnieuw een kerstontbijt in de klas. Dit organiseerden we in het kader van ons gezondheidsbeleid op school. Bovendien is het ook gewoon heel leuk en gezellig om eens allemaal samen te ontbijten. Juf trakteerde met pistolets, sandwiches en croissants. De leerlingen maakten in de klas een lijstje met alles wat ze nodig hadden voor het kerstontbijt. We berekenden ook hoeveel liter melk, fruitsap, chocomelk ... we nodig hadden.

Techniek: Een lampje laten branden (stroomkring maken)

Tijdens het WO thema ‘Machtig, krachtig’ leerden we heel wat over energie en batterijen.
Juf wou eens zien of we alles wat we al geleerd hadden ook echt konden toepassen. We kregen allerlei materiaal (een platte batterij, elektriciteitsdraad, een lampje en een fitting) en werden uitgedaagd om met al het materiaal het lampje te laten branden.
Eerst maakten we een ontwerptekening en daarna gingen we aan de slag.
Het was wat zoeken, maar uiteindelijk slaagden Yana, Ashley, Mauro en Gisèle er als eersten in om het lampje te laten branden.

Techniek: Een batterij correct gebruiken

Tijdens het WO thema 'Machtig krachtig' leerden we hoe we correct moeten omgaan met batterijen. We maakten kennis met de verschillende soorten batterijen en leerden ook over de gevaren van batterijen. Verder leerden we ook de verschillende batterijen correct in verschillende voorwerpen plaatsen. We weten nu ook dat een platte batterij niet hetzelfde is als een lege batterij en dat je de + pool nooit met de - pool mag verbinden. Ten slotte leerden we ook hoe je de spanning in een batterij kunt meten.

Techniek: marsepein maken

Het was weer de tijd van Sint en piet en dus ook de tijd van marsepein en mandarijntjes.We wilden dan ook graag zelf lekkere marsepein maken. Maar niemand wist eigenlijk echt hoe we marsepein moesten maken. Dus gingen we op het internet zoeken naar een goed recept.
Nadat we een kort instructiefilmpje bekeken hadden, konden we aan de slag gaan.

Sint en piet op bezoek

Naar jaarlijkse gewoonte kwamen de sint en piet ook in onze klas een kort bezoekje brengen.
De Sint las voor uit zijn grote boek en gaf ons allen wijze raad. Ondertussen was piet erg oplettend en deed hij een beetje gek :)
Het bezoek van de Sint en piet eindigde met een mooi cadeau voor elke klas en lekkere chocolade voor iedereen .

Grootouderfeest

Het thema van dit schooljaar was 'Een wondermooie wereld'. De leerlingen van het 4de leerjaar kozen voor 'Walking on sunshine' omdat  onze wereld er nog net iets mooier uitziet als de zon schijnt. Hier kunt u de zonnetjes van het 4de leerjaar nog eens bewonderen.

Griezellezen

Vandaag mochten we zelf een griezelboek meebrengen naar de klas. We maakten het wat donkerder in de klas, staken enkele kaarsjes aan en zetten wat griezelige muziek op. Iedereen mocht een eigen plekje zoeken om te lezen. Hieronder kun je enkele sfeerbeelden bekijken.

Spreekles kijker 2

Tijdens de taallessen leerden we over instructies. Als trotsproduct moesten we een eigen land met eigen (absurde) wetten bedenken. Daarna brachten we ze voor de klas. We waanden ons eventjes echte koningen en koninginnen :)

Uitstap Atlantikwall

Vandaag brachten we met de tram een bezoek aan het domein Raversyde. We bezochten daar de Antlantikwall. Een gids leidde er ons rond en leerde ons heel wat bij over de eerste en tweede wereldoorlog. De weergoden waren ons zeer goedgezind, want het werd een stralende namiddag.

Pagina's

Abonneren op L4