L4

2021-2022

WO Verkeer: fietsparcours + fietscontrole

Normaal gezien komt de politie elk jaar verkeerslessen geven in de klas en daarna volgt er een fietscontrole, fietsparcours en rondrit rondom de school. Helaas ging dit al voor het derde jaar op rij niet door. Dus werkten we 2 weken lang rond het thema verkeer in de klas en sloten de lessenreeks af met een fietsparcours en fietscontrole. Terwijl de ene groep het parcours verkende, controleerde de andere groep de fietsen. Daarna wisselden we om.

MV Beeld: We zoomen in op ... dieren en planten

M.V. Beeld

Fase 1: waarnemen

Fase 2 en 3: verwerken en vormgeven

Fase 4: beschouwen / reflecteren

Fase 1: Waarnemen

We maakten tijdens de lessen kennis met allerlei dieren en planten. We gingen ook op zoek naar allerlei dieren in de schooltuin. We bekeken deze dieren in detail met een loepje.

Fase 2 en 3: Verwerken en Vormgeven

Wiskunde: de vierkante meter

Tijdens de lessen meten leerden we iets nieuw: de vierkante meter! Om eens te zien hoe groot een vierkante meter nu precies is, trokken we samen naar de speelplaats. Daar tekenden we allerlei vierkante meters. Ook onderzochten we hoeveel vierkante decimeters in een vierkante meter passen. Natuurlijk legden we onze vierkante meter niet volledig vol met vierkante decimeters, maar werkten we op een handige manier.
Zo ontdekten we de volgende formule: basis x hoogte

Zeeklassen dag 4

Tijdens onze laatste dag zeeklassen trokken we in de voormiddag naar de keuken van Duin en Zee. Daar kregen we uitleg over vissen uit de Noordzee en mochten we zelf aan de slag gaan met de vis. Elk groepje maakte een gerechtje: toast met vissalade, tomaat garnaal, haringsalade, vissoep en fishsticks. Nadien gingen we allemaal samen aan tafel zitten en werden alle gerechtjes voorgesteld en geproefd. Het was super lekker en iedereen proefde van alle gerechtjes. De receptjes kunnen jullie trouwens terugvinden bij de foto's. Zo kunnen jullie het thuis nog eens maken.

Zeeklassen dag 3

Deze ochtend deden we de workshop 'Buiten westen'. Gelukkig raakten we het noorden niet kwijt ;)
We maakten kennis met kaarten, luchtfoto's, leerden de omgeving te observeren. We leerden ook werken met een kompas. We gebruikten daarbij de windstreken maar maakten ook al een oefening met graden.

Pagina's

Abonneren op L4