L4

2020-2021

Fietstocht door Bredene

Vandaag maakten we een fietstocht door onze gemeente om zo kennis te maken met (de geschiedenis van) onze gemeente. De leerlingen kregen op voorhand een opdracht mee. Ze moesten in groepjes kijken welke openbare gebouwen we tegen kwamen, welke wegwijzers, welke natuur, welke historische gebouwen en welke verkeerswegen en vervoersmiddelen er in onze gemeente zijn. We hielden als eerste halt voor het gemeentehuis, daarna trokken we naar de Sint-Rikierskerk met de roepsteen. We bezochten er ook de oorlogsgraven op het kerkhof.

WO Voel je wel in je vel: beroepen in de zorg

Tijdens de WO lessen werken we momenteel rond het thema 'Voel je wel in je vel'.
We leerden over verschillende beroepen die ons helpen bij een gezond leven. Elk groepje kreeg een filmpje (van ongeveer 10 min) te zien over een bepaald beroep. We leerden onder andere over cliniclowns, brandweermannen, spoedverplegers, vroedvrouwen, sportmannen en bioboeren. Daarna moesten ze dan aan de klas vertellen over dat beroep. Voor sommige groepjes was dit nog wat moeilijk.

WO Voel je wel in je vel: het skelet

Tijdens ons WO thema 'Voel je wel in je vel' leerden we al over gezonde voeding en EHBO. We moesten opzoeken hoe we bepaalde wonden of ziektes moeten behandelen. Vandaag leerden we nog wat meer over ons eigen lichaam. We hadden het over ons skelet. Eerst probeerden we het skelet op te bouwen adhv een puzzel. Daarna keken we verschillende filmpjes over het skelet. Om de verschillende delen in te oefenen speelden we een kwartetspel. En aangezien het een hele warme middag was, deden we dat buiten :)

Wat heb ik nodig in het 4de leerjaar?

In september kom je naar het 4de leerjaar, hieronder lees je welk schoolmateriaal je nodig zult hebben om vlot te kunnen werken. Je bent niet verplicht om dit allemaal aan te kopen, maar het is handig als je het zelf bij de hand hebt om taken of opdrachten thuis te kunnen uitvoeren.

Denk aan het aanschaffen van duurzaam en gebruiksvriendelijk schoolmateriaal!

en … vergeet natuurlijk ook je enthousiasme, gevoel voor humor en gezond verstand niet mee te brengen.

Geniet van jullie vakantie en tot in september!
Groetjes juf Manon

Pagina's

Abonneren op L4