L4

2020-2021

Kerstontbijt

De laatste vrijdag voor de kerstvakantie organiseerden we een kerstontbijt in de klas. Dit organiseerden we in het kader van ons gezondheidsbeleid op school. We deden ons best om alles zo veilig en hygiënisch mogelijk te laten verlopen. Tafels werden ontsmet, geen buffet zoals andere jaren, maar gewapend met handschoenen en een mondmasker op bediende de juf ons. Zo werd het toch een leuk en gezellig ontbijtje. Juf trakteerde met pistolets, chocoladekoeken, sandwiches en croissants. De leerlingen maakten in de klas een lijstje met alles wat ze nodig hadden voor het kerstontbijt.

Taalinitiatie: It's the most wonderful time of the year

Tijdens de taalinitiatieles 'It's the most wonderful time of the year' leerden we heel wat Engelse woorden over het thema Kerst aan de hand van een grappig liedje 'Turkey Trouble'. Het liedje kun je hier beluisteren:
https://learnenglishkids.britishcouncil.org/songs/turkey-trouble
We oefenden de Engelse woorden daarna op een leuke en speelse manier in. Als slotactiviteit speelden we een bordspel met alle aangeleerde woorden. Het filmpje en enkele sfeerfoto's kun je hieronder bekijken. 

Techniek: een stroomkring maken

Als start voor ons nieuwe WO theme 'Feest' kregen de leerlingen de opdracht om zelf een lampje te laten branden. Ze kregen allerlei materiaal (een batterijen, elektriciteitsdraad, een lampje en een fitting, schroeven, plankjes ...) en werden uitgedaagd om met al het materiaal het lampje te laten branden.
Eerst maakten we een ontwerptekening en daarna gingen we aan de slag.

Kerstmarkt goes online

Gezien de huidige situatie kan onze jaarlijkse kerstmarkt dit jaar helaas niet doorgaan. Maar niet getreurd... toch maakten we een leuk kerstgeschenkje om jullie kersttafel wat te versieren dit jaar. Welkom in onze online webshop!

We maakten 'bevroren kerstlichtjes' omdat iedereen wel een lichtje kan gebruiken in deze donkere tijden.
Wil je het werkje kopen? Dat kan! Je kan volgende week een envelop met gepaste centjes meegeven met je zoon of dochter. Onze werkjes kosten €3, de opbrengst hiervan zal gaan naar het aankopen van materiaal om de speelplaats wat op te smukken.

WO Thema 3: Terug in de tijd

Tijdens dit WO thema leerden we werken met de eeuwenband, we kwamen meer te weten over de geschiedenis van onze gemeente en leerden ook hoe ze vragen werkten, leefden en aten.
Verder namen we ook onze eigen gemeente nog eens onder de loep. We bekeken de straatnamen en kwamen meer te weten over bv. Fritz Vincke. We bekeken enkele bekende gebouwen uit de gemeente en plaatsten die op de eeuwenband. Wist je dat we in Bredene als gebouwen hebben die dateren uit de 13 à 14de eeuw?

Sint op bezoek

Gezien de huidige omstandigheden konden de Sint en piet helaas geen bezoekje brengen aan onze school. Toch lieten ze een leuke verrassing achter in onze klas. En al die leuke dingen moesten natuurlijk eens uitgetest worden ;)

Bekijk hieronder enkele sfeerbeelden.

Griezellezen

De laatste dag voor de vakantie, kwamen we allemaal in onze Halloweenkledij naar school. De leerlingen hadden de opdracht gekregen om een griezelig boek mee te brengen naar de klas. We maakten de klas wat donker, zetten griezelige muziek op, staken de kaarsjes aan en genoten van onze griezelige verhalen. Hieronder kun je enkele sfeerfoto's terugvinden.

WO Thema 1: Tot uw dienst!

Tijdens het WO-thema  'Tot uw dienst!' leerden we heel wat over de verschillende diensten in onze gemeente. Verder hadden we het ook over de verschillende zones in onze gemeente. We verkenden de gemeente op de fiets en duidden nadien in de klas de afgelegde weg aan op de gemeentekaart. Op de kaart leerden we ook de verschillende gebieden (woongebied, industriegebied, recreatiegebied, handelsgebied, natuurgebied ...) herkennen en aanduiden. We maakten ook kennis met verschillende openbare en historische gebouwen in onze gemeente.

Taal thema 2: Zelfverzonnen wetten voorlezen

Tijdens het tweede thema van taal werkten we rond instructies (stappenplannen en reglementen). We maakten stappenplannen die we in de school ophingen zodat iedereen weet hoe je je moet gedragen in de toiletten, in de refter, op de trap ...
Verder bedachten we een zelfverzonnen land met een eigen koning en koningin en de daarbij horende (vaak absurde) wetten.
Als afsluiter brachten we onze wetten op een plechtige, koninklijke manier voor de klas. Hieronder zie je alle koningen en koninginnen van het vierde leerjaar :) 

Pagina's

Abonneren op L4