L4

2020-2021

MV Muziek 'We rijden naar luilekker land'

Nu we geen verre reizen meer kunnen maken, droomden we over een andere leuke bestemming, namelijk luilekker land. We beluisterden het lied, zongen het samen, ontdekten verschillende ritmes en speelden ze na op ons lichaam. In een volgende fase gingen we aan de slag met ritmekaarten. We speelden de verschillende ritmes niet alleen op ons lichaam maar ook op echte instrumenten. Om deze leuke les te eindigen, hielden we een ritme quiz. De leerlingen beluisterden een gespeeld ritme en probeerden dit na te leggen met de ritmekaarten. Hieronder enkele sfeerbeelden van deze les.

Techniek: een boodschappentas ontwerpen

Tijdens ons WO thema 'Twee kopen, één gratis' leerden we over de supermarkt, over hoe producten gemaakt worden en uiteindelijk tot bij de consument komen. Ook reclameboodschappen kwamen aan bod. We namen zelf een reclamespotje op voor een zelfbedacht product. Om dit thema af te sluiten werden we door de uitbater van supermarkt 'Cheapy' uitgedaagd om zelf een boodschappentas te ontwerpen. We tekenden ons ontwerp uit, dachten na over de materialen en verzamelden alle spullen. Daarna gingen we aan het werk.

Pyjamadag

Naar jaarlijkse gewoonte kwamen we op vrijdag 12 maart 2021 in onze pyjama naar school om BEDnet te steunen. Dat was niet alleen gezellig, het was vooral om al die leerlingen die ziek zijn en van thuis les moeten volgen een hart onder de riem te steken. Na vorig jaar weten we allemaal hoe moeilijk en eenzaam het is om alleen thuis (of in het ziekenhuis) te zitten. 

Zoomen met een journalist

Tijdens ons vierde taalthema hadden we het over kranten en artikels. We interviewden een journalist en schreven zelf een artikel. De journalist daagde ons uit om zelf een artikel te schrijven. Het beste artikel zal in de krant van West-Vlaanderen verschijnen. Hieronder kun je wat foto's terugvinden van ons zoomgesprek. Bekijk zeker ook eens ons klaskrantje.

Techniek: Elektrospel maken

Om ons WO thema 'Feest' af te sluiten maakten we zelf een Elektrospel. We leerden in dit thema een stroomkring maken en leerden over materialen die geleiden en isoleren. Al deze kennis hadden we nodig om uiteindelijk zelf ons elektrospel te maken. Hieronder kun je de resultaten bekijken :) Nadien testten we elkaars spelletjes uit.

Kerstontbijt

De laatste vrijdag voor de kerstvakantie organiseerden we een kerstontbijt in de klas. Dit organiseerden we in het kader van ons gezondheidsbeleid op school. We deden ons best om alles zo veilig en hygiënisch mogelijk te laten verlopen. Tafels werden ontsmet, geen buffet zoals andere jaren, maar gewapend met handschoenen en een mondmasker op bediende de juf ons. Zo werd het toch een leuk en gezellig ontbijtje. Juf trakteerde met pistolets, chocoladekoeken, sandwiches en croissants. De leerlingen maakten in de klas een lijstje met alles wat ze nodig hadden voor het kerstontbijt.

Taalinitiatie: It's the most wonderful time of the year

Tijdens de taalinitiatieles 'It's the most wonderful time of the year' leerden we heel wat Engelse woorden over het thema Kerst aan de hand van een grappig liedje 'Turkey Trouble'. Het liedje kun je hier beluisteren:
https://learnenglishkids.britishcouncil.org/songs/turkey-trouble
We oefenden de Engelse woorden daarna op een leuke en speelse manier in. Als slotactiviteit speelden we een bordspel met alle aangeleerde woorden. Het filmpje en enkele sfeerfoto's kun je hieronder bekijken. 

Techniek: een stroomkring maken

Als start voor ons nieuwe WO theme 'Feest' kregen de leerlingen de opdracht om zelf een lampje te laten branden. Ze kregen allerlei materiaal (een batterijen, elektriciteitsdraad, een lampje en een fitting, schroeven, plankjes ...) en werden uitgedaagd om met al het materiaal het lampje te laten branden.
Eerst maakten we een ontwerptekening en daarna gingen we aan de slag.

Kerstmarkt goes online

Gezien de huidige situatie kan onze jaarlijkse kerstmarkt dit jaar helaas niet doorgaan. Maar niet getreurd... toch maakten we een leuk kerstgeschenkje om jullie kersttafel wat te versieren dit jaar. Welkom in onze online webshop!

We maakten 'bevroren kerstlichtjes' omdat iedereen wel een lichtje kan gebruiken in deze donkere tijden.
Wil je het werkje kopen? Dat kan! Je kan volgende week een envelop met gepaste centjes meegeven met je zoon of dochter. Onze werkjes kosten €3, de opbrengst hiervan zal gaan naar het aankopen van materiaal om de speelplaats wat op te smukken.

WO Thema 3: Terug in de tijd

Tijdens dit WO thema leerden we werken met de eeuwenband, we kwamen meer te weten over de geschiedenis van onze gemeente en leerden ook hoe ze vragen werkten, leefden en aten.
Verder namen we ook onze eigen gemeente nog eens onder de loep. We bekeken de straatnamen en kwamen meer te weten over bv. Fritz Vincke. We bekeken enkele bekende gebouwen uit de gemeente en plaatsten die op de eeuwenband. Wist je dat we in Bredene als gebouwen hebben die dateren uit de 13 à 14de eeuw?

Pagina's

Abonneren op L4