L4

2020-2021

Laatste schooldag

Juf had ons een klasfeestje beloofd, maar toen we in de klas aankwamen stond er een grote koffer met een brief. Het was een brief van een dief die de spullen voor ons klasfeest wou stelen. Helaas voor de dief ging het alarm af. Nu moesten wij achterhalen wie de dief was om zo de code te achterhalen om de koffer te kunnen openen.

Techniek: Een telefooncentrale maken

Het afgelopen jaar leerden we heel wat over communiceren en geluid. We leerden over veilig omgaan met hedendaagse communicatiemiddelen zoals chat, Facebook, Twitter ... en we leerden ook over de geschiedenis van de telefoon.

Als slottaak kregen de leerlingen de opdracht om een telefooncentrale te maken. Deze moest wel aan enkele voorwaarden voldoen:

WO Verkeer: fietsparcours

Normaal gezien komt de politie elk jaar verkeerslessen geven in de klas en daarna volgt er een fietscontrole, fietsparcours en rondrit rondom de school. Door corona kon dit helaas niet doorgaan. Dus werkten we 2 weken lang rond het thema verkeer in de klas en sloten de lessenreeks af met een fietsparcours en fietscontrole. Terwijl de ene groep het parcours verkende, controleerde de andere groep de fietsen. Daarna wisselden we om.

Schoolreis

Om dit alweer bijzondere schooljaar af te sluiten trokken we op schoolreis naar Zuienkerke. Het was de enige schooluitstap die we dit jaar gemaakt hebben, maar het werd een super leuke dag! Er stonden actieve en sportieve opdrachten op ons te wachten waarbij we goed moesten samen werken. We hebben er allemaal van genoten. Bekijk de foto's maar, dan zul je ze zien genieten :)

Techniek: Een insectenhotel maken

Als afsluiter van ons WO thema De wereld van de wouw, besloten we een insectenhotel te maken om in onze schooltuin op te hangen. We verzamelden allerlei materialen, bekeken filmpjes en stappenplannen om te weten hoe we het moesten aanpakken en nadien gingen we aan de slag. We werkten met snoeischaren om de bamboe te knippen, zaagden de dikke bamboe in stukken, boorden gaten in boomstammen, timmerden het kippengaas vast ... Het was heel wat werk, maar het resultaat mag er zijn!

MV Beeld: We zoomen in op dieren ... Gebruik maken van pastelkrijtjes

M.V. Beeld

Fase 1: waarnemen

Fase 2 en 3: verwerken en vormgeven

Fase 4: beschouwen / reflecteren

Fase 1: Waarnemen

We maakten tijdens de lessen kennis met allerlei dieren en planten. We gingen ook op zoek naar allerlei dieren in de schooltuin. We bekeken deze dieren in detail met een loepje.

Fase 2 en 3: Verwerken en Vormgeven

Pagina's

Abonneren op L4