L6

2021-2022

Bewegen

Vandaag hadden we veel pittige lessen : hoofdrekenen, begrijpend lezen, spelling, toets Frans...

Tijdens de les muzische vorming deed het dan ook ontzettend veel deugd om eens vrij te spelen en te ontspannen. Sommigen kozen voor het speelplein, anderen speelden voetbal. 

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Buiten spelen is top! Dit was ook het onderwerp van onze leesles, dus hebben wij dit onmiddellijk uitgetest. 

 

Continentenmove

In ons WO-thema hebben we geleerd over de verschillende continenten. Vandaag leerden we dat elk werelddeel ook een andere dansstijl heeft. We maakten kennis met dansen uit Europa, Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Oceanië.

Na deze kennismaking moest elk groepje een dansje in elkaar steken met pasjes uit de dansen die ze hadden gezien. En dit alles op de tonen van Uptown Funk.

 

 

Creatief schrijven

Voor de schrijfopdracht van Kijker 2 moeten de leerlingen in groepjes een nieuw spel bedenken en uitschrijven. Vandaag zijn we gestart met het brainstormen. Daarna moet het spel worden uitgeschreven en moeten de verschillende fases in het spel worden voorgesteld met een tekening.

Volgende week mag elk groepje tijdens de spreekles zijn spel voorstellen aan de rest van de klasgroep.

 

Spreekles - Buitenspelen

In ons taalboek zijn we nog steeds bezig met het thema buitenspelen.

Deze keer werd de klas in 3 groepen verdeeld. Elke groep kreeg een andere speluitleg : rode rover / rood licht groen licht / kick the can.

In de klas werd het spel voorbereid : wat is het doel van het spel, hoe speel je het spel, wat mag er en wat mag er niet, ... Daarna moest er in groep afgesproken worden hoe ze het spel zouden uitleggen aan de rest van de klas.

Na de voorbereiding in de klas, trokken we naar de speelplaats.

OKIDOO - Mandala's

In de OKIDOO les bij juf Bianca leerden we van waar mandala's oorspronkelijk komen en wat het doel is van het inkleuren ervan.

Daarna kreeg iedereen een mandala en mochten we gedurende een half uurtje de mandala inkleuren in alle rust en met rustgevende muziek op de achtergrond. De meesten kwamen, soms tot hun eigen verbazing, echt tot rust. 

 

Zwemles

Tijdens de zwemles leerde meneer Wilfried ons wat basisprincipes van het reddend zwemmen.

Daarna was er nog even tijd voor wat spel en ontspanning. 

Four Square

In ons nieuwe taalthema leren we hoe je een instructie moet schrijven. Dit gebeurt aan de hand van spelletjes. Een daarvan is Four Square. Uiteraard speelden we dit spel ook eens op de speelplaats. 

Pagina's

Abonneren op L6