L6

2020-2021

OVSG-toets muziek

Voor de OVSG-toets muziek moesten we een afscheidslied schrijven.

Eerst beluisterden we het lied van Johan Verminnen - Ik voel me goed. Daarna beluisterden we hetzelfde lied maar in de #Likeme versie. Dan bespraken we de verschillen tussen beide liedjes. 

Daarna werden er groepjes gemaakt en moesten de leerlingen hetzelfde doen met het lied "Meisjes" van Raymond van het Groenewoud.

KiVa : cyberpesten

Vandaag was het weer tijd voor een KiVa-les. Thema was deze keer cyberpesten. Eerst praatten we over cyberpesten: wat is dat? Wat doen pesters dan? Is er al iemand in onze klas op die manier gepest? Waarom doet men dat? ...

Daarna gingen we op enkele websites getuigenissen lezen en filmpjes bekijken van kinderen en jongeren die het slachtoffer zijn of waren van cyberpesten.

 

Pyjamadag

Vandaag was het opnieuw pyjamadag. Iedereen kwam in pyjama naar school. Zo besteedden we aandacht aan het initiatief van Bednet om zieke kinderen via de commputer les te laten volgen.

Vandaag was het ook de laatste dag van stagiaire Carolijn. Zij heeft 3 weken het beste van zichzelf gegeven in onze klas. Als afsluitende les had ze een escape spel gepland. Toen de leerlingen de sleutel hadden veroverd en de box konden openen vonden ze daar een traktatie van juf Carolijn.  Dank u wel, juf Carolijn, voor de fijne lessen! 

 

 

Digitale scholenbeurs

Helaas kunnen we dit schooljaar de Scholenbeurs niet fysiek bezoeken.

We zijn wel blij dat er een digitale versie beschikbaar is waarop we de middelbare scholen toch eens kunnen bezoeken aan de hand van filmpjes.

Na het bekijken van de filmpjes en de websites vertelden de leerlingen ook al eens naar welke school ze volgend jaar zullen gaan en waarom. 

Open klas dag

In de les Nederlands kregen de lln van het 6de als schrijfopdracht "Maak reclame voor je school".

We koppelden dit aan de Open klas dag van 25 maart 2021.

Per 2 maakten de leerlingen een affiche voor de open klas dag. 

Daarna mocht iedereen van de klas stemmen en zo werd de mooiste affiche verkozen. De affiche met de meeste stemmen, hingen we in het infokastje van de school. De winnaars waren Ella en Berthe. Proficiat! 

 

 

OVSG-toets ICT

Vandaag zijn we gestart met de eerste praktische proef van onze OVSG-toetsen 6de leerjaar.

De leerlingen moesten hun mama of papa interviewen en polsen wie hun idool was toen ze jong waren.

Vandaag zijn de leerlingen gestart met het maken van een presentatie op de computer met daarin alle info die ze van mama of papa kregen. Ze leerden hoe ook ze foto's en filmpjes kunnen uploaden. 

De ICT-vaardigheden worden zo grondig getest. 

 

 

Kennismaken met kunstenaar Anthony Breslin

Anthony Breslin is een Australische kunstenaar. Zijn kunstwerken worden gekenmerkt door abstracte gezichten, felle kleuren, verhoudingen die niet kloppen ... Meestal werkt hij zijn beeldend werk af met 3D-kenmerken, zoals knopen, wasknijpers, ogen ... 

Wij probeerden een kunstwerk in het genre van Breslin te maken. Iedereen gaf er zijn eigen toets aan. Wat een schitterende resultaten! 

Pagina's

Abonneren op L6