Blog van Petra

Techniek : proefjes

In onze taalles moesten de leerlingen in groepjes een filmpje bekijken over een proefje.

Daarna moesten ze hiervan een verslag schrijven en als afsluiter hun proefje demonstreren aan de klas.

 

Techniek : Stop Motion filmpjes

We maakten deze namiddag stop motion filmpjes.

Eerst bedacht elk groepje een scenario. Daarna maakten ze afspraken over welk materiaal ze hiervoor nodig hadden. Er werden vervolgens decors geschilderd. Ten slotte werden de filmpjes opgenomen. Het resultaat is super! Goed gedaan allemaal! 

Initiatie reanimatie

De mama van Maurice uit het 1ste leerjaar geeft les aan verpleegkundigen in opleiding. Zij kwam met enkele van haar studenten naar onze klas om ons de basisbeginselen van reanimatie aan te leren.

De klas werd opgesplitst in 2 groepen. 

De eerste groep mocht reanimatietechnieken toepassen op de REA-pop. De tweede groep leerde de stabiele zijlig aan en het Heimlich manoeuvre. 

Daarna wisselden de groepen. Op het einde van de les kreeg iedereen een diploma. 

Beeld : Halloween

In de les muzische vorming beeld werkten we rond het thema Halloween.

We kleurden pompoenen in met verschillende materialen : pastelkrijt, oliepastels, kleurpotloden/stiften, waterverf.

Zo ontdekten we de verschillende mogelijkheden van de materialen. 

Muzische vorming : muziek

In de les muzische vorming maakten we zelf de muziek en de geluiden bij een filmpje van Mickey Mouse. We gebruikten hiervoor onze stem en allerlei muziekinstrumenten.

Omdat het bijna Halloween is, deden we dit op een filmpje met als titel "The mad doctor".

Op het einde van de les bekeken we het originele filmpje en we merkten op dat er toch heel wat geluiden hetzelfde waren als in onze versie.

 

Europaquiz

In de WO-les leerden we over de verschillende landschappen en het reliëf in enkele Europese landen. Ook het ontstaan van de Europese Unie werd onder de loep genomen.

Als afsluiter van de les speelden we de Europaquiz.

 

Bewegen

Vandaag hadden we veel pittige lessen : hoofdrekenen, begrijpend lezen, spelling, toets Frans...

Tijdens de les muzische vorming deed het dan ook ontzettend veel deugd om eens vrij te spelen en te ontspannen. Sommigen kozen voor het speelplein, anderen speelden voetbal. 

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Buiten spelen is top! Dit was ook het onderwerp van onze leesles, dus hebben wij dit onmiddellijk uitgetest. 

 

Continentenmove

In ons WO-thema hebben we geleerd over de verschillende continenten. Vandaag leerden we dat elk werelddeel ook een andere dansstijl heeft. We maakten kennis met dansen uit Europa, Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Oceanië.

Na deze kennismaking moest elk groepje een dansje in elkaar steken met pasjes uit de dansen die ze hadden gezien. En dit alles op de tonen van Uptown Funk.

 

 

Creatief schrijven

Voor de schrijfopdracht van Kijker 2 moeten de leerlingen in groepjes een nieuw spel bedenken en uitschrijven. Vandaag zijn we gestart met het brainstormen. Daarna moet het spel worden uitgeschreven en moeten de verschillende fases in het spel worden voorgesteld met een tekening.

Volgende week mag elk groepje tijdens de spreekles zijn spel voorstellen aan de rest van de klasgroep.

 

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van Petra