Levensbeschouwing

2020-2021

Een warm hart voor iedereen

Project : "Een warlm hart voor iedereen"

Voor de vakantie maakten we voor alle bewoners uit beide woonzorgcentra iets om hen een warm hart toe. Alle leerlingen van het lager werkten hieraan mee en maakten hele mooie kaartjes, doosjes, tekeningen voor de bewoners.

We maakten ook een filmpje voor de bewoners waarop heel wat sfeerbeelden te zien waren van wanneer de leerlingen vollop aan het werk waren. Ook dansten we op het liedje 'Hand in hand' van Kinderen voor kinderen.

CP en GD ‘Samen luisteren naar het Rode Neuzen (K) Uur’

De Rode Neuzen (K)Uur is een lesuur vol interessante inzichten over de impact van muziek in ons dagelijkse leven. Maar ook straffe getuigenissen van jongeren die je leerlingen naar het hart grijpen komen aan bod. De herkenbaarheid voor veel jongeren in deze extra moeilijke coronaperiode is groot, de Rode Neuzen (k) Uur is dus een niet te missen kans voor de leerlingen van het lager

 

 

Wij steunen het dierenpark De Zonnegloed

 

Het 6e leerjaar van het Centrumplein is er alvast klaar voor ...

 

De Zonnegloed, het opvangcentrum voor mishandelde en verwaarloosde wilde dieren in Oostvleteren, vraagt mensen groenten en fruit binnen te brengen. Ook giften zijn welkom. “Alle beetjes zijn goed om onze beestjes de harde winter door te helpen.”

 

2019-2020

NIEUWE data Lentefeest en Feest Vrijzinnige Jeugd 2021

 

Beste ouders,

NIEUWE DATA voor het Lentefeest en FVJ

 

LENTEFEEST

Het lentefeest gaat door in VC De Fakkel op zaterdag 29 mei 2021 in twee groepen. Eén groep 's morgens en één groep 's middags.

Daar we het wegens Corona in twee groepen laten doorgaan, hebben we ervoor gekozen om dit op zaterdag te doen, zo heeft iedereen de kans om op zondag een familiefeestje te organiseren.

 

FEEST VRIJZINNIGE JEUGD 

Het FVJ gaat door op zatedrdag 8 mei 2021 in twee groepen.

Oefeningen om even tot rust te komen

Hallo iedereen hier zijn we weer ...

Hopelijk gaat alles goed met jullie, ondertussen is de paasvakantie voorbij en zijn volop gestart met online werken voor jullie juf of meester.

Als je even wat rust kan gebruiken dan hebben we enkele oefeningen om te doen.

Voor de kinderen van het 1ste en 2de leerjaar kunnen jullie hulp vragen aan mama of papa. De kinderen van de tweede en derde graad kunnen dit zelf proberen.

 

Even nood aan een babbeltje ... juf Ann, juf Sofie, juf Debby en juf Sharon hebben een luisterend oor

Lieve ouders en kinderen

Het is een hele vreemde periode ... een klein virusje heeft onze wereld op z'n kop gezet.

We kunnen niet meer naar school, afspreken met vriendjes en familie mogen we niet, sporten met onze vriendjes kan niet meer en we blijven ' IN US KOT '.

Dit is niet altijd en voor iedereen even gemakkelijk daarom bieden wij een luisterend oor zolang de scholen dicht blijven.

Kinderen die in deze moeilijke tijden behoefte hebben aan een luisterend oor en het moeilijk hebben kunnen bellen met de juffen van godsienst en zedenleer.

 

UITDAGING voor alle leerlingen van zedenleer en godsdienst

 

Lieve schatjes van patatjes ...

Hier een uitdaging voor jullie tijdens deze misschien wat minder prettige dagen.

Doe allemaal mee met de RAKATTACK en haal het kleine competitiebeestje in jezelf naar boven!

Je kan alle uitleg terugvinden in de bijlage 

 

xxxx

VEEL SUCCES !!! 

Juf Sofie 

Juf Ann

Juf Debby

Juf Sharon

 

Pagina's

Abonneren op Levensbeschouwing